Verstappent sem érdekelik a pletykák

Csapatfőnökéhez, Christian Hornerhez hasonlóan a Mercedesszel már most szóba hozott Max Verstappen sem foglalkozik a pletykákkal. A holland versenyző most csak az előtte álló versenyszezonra összpontosít.

SI202102240188_news Max Verstappen (Fotó: Red Bull)
Mivel Lewis Hamilton csak egyéves szerződést írt alá a Mercedesszel, és csapattársa, Valtteri Bottas is csupán a 2021-es évadra kapott bizalmat az istállótól, a következő szezonra papíron két ülés is felszabadulhat a csillagosoknál. Ennek kapcsán már most fölmerültek a pletykák, a csapat Max Verstappen megszerzését is prioritássá teheti, ha Hamilton esetleg befejezi pályafutását…

Azt, hogy a bikások érdeklődhetnek a holland iránt, a csapatvezető, Christian Horner is fölvetette, ennél többet viszont nem kíván foglalkozni a témával, nemrég kijelentette, nem érdeklik a pletykák, csak az, hogy jól szerepeljenek 2021-ben.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)Így van ezzel az érintett is, akinek természetesen szintén föltették már a pletykákkal kapcsolatos kérdést. „Végső soron, fogalmam sincs, hogyan dönt majd, mit tesz Lewis” – kezdte. „Én most csak és kizárólag magamra valamint az idei szezonra összpontosítok. Sikeres akarok lenni” – tette hozzá magabiztosan a fiatal pilóta, aki szerdán tehette meg első köreit új autójával.

Nyilatkozatában kiemelte, egészen egyszerűen még semmi értelme sincs annak, hogy már a 2022-es szezonról spekulálnak. „Annyira korai fázisában tartunk még a szezonnak… épp most futottuk az első köröket az autónkkal” – fogalmazott.

Végül aztán kijelentette, kedve sem sok van foglalkozni ezzel a témával. „Szóval, túl sokat én nem gondolkodom most ezeken” – mondta a Motorsport-Totalnak, melynek cikke azért megjegyzi, a holland nem biztos, hogy ilyen lazán elutasítaná a Mercedest, amennyiben a zsinórban hét bajnoki címet szerző csapat valóban szerződést kínálna neki…

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)