Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso nem vesz részt az Alpine bemutatóján

Alonso nem vesz részt az Alpine bemutatóján

Alpine
A hónap elején svájci otthonától nem messze kerékpárbalesetet szenvedő Fernando Alonso nem lesz jelen az Alpine jövő keddi csapatbemutatóján – adta hírül a francia istálló péntek délután egy rövid közleményben.

A két éves kihagyás után idén visszatérő kétszeres világbajnok kerékpáros edzés közben ütközött egy autóssal, balesete pedig állkapocssérüléssel végződött. A kórházba szállítást követően felső állkapcsát operálni is kellett, majd 48 óráig megfigyelés alatt tartották, mielőtt kiengedték, hogy otthon folytassa gyógyulását.

Csapata jelezte, a történtek ellenére nincs veszélyben a spanyol indulása a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, és valószínűleg az azt megelőző háromnapos tesztsorozaton is részt vehet. Ami a felkészülést illeti, Alonso többször posztolt már képet, melyen keményen edz.

Alpine (Fotó: XPB)

A jövő kedden esedékes csapatbemutatón – melyen az új autót és az Alpine vezetői szerkezetét is ismertetik majd – viszont nem vehet részt. Ezt csapata péntek délután, négy nappal az esemény előtt jelentette be.

„Sajnálattal jelentjük be, hogy Fernando nem lesz jelen a média számára kiírt online eseményen” – írták hivatalos közleményükben. „Az egészségügyi helyzet és a hatályos előírások nem teszik lehetővé, hogy kommunikációs és marketingtevékenységet folytasson, miközben vállalja a szezonra való kritikus felkészülést” – tették hozzá.

Alonso az Alpine hét eleji tesztjén sem tudott megjelenni. Ennek alkalmával a csapattárs, Esteban Ocon és a franciák juniorja, Christian Lundgaard körözött a Paul Ricard versenypályán a 2021-es „téli fényezést” viselő 2018-as Renault-val.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak