Kubica bejáratta az Alfa Romeo új autóját

A csapat teszt- és tartalékversenyzője, Robert Kubica járatta be az Alfa Romeo 2021-es autóját a Spanyol Nagydíjnak otthont adó barcelonai pályán. A lengyel összesen 29 kört teljesített a C41-essel.

EvJw-4CWYAA_4xj Kép: Alfa Romeo/Twitter
Lengyelországból Barcelonába utazott az Alfa Romeo, hogy a hétfői bemutató után négy nappal bejárassa versenygépét. Ez – ahogyan azt az elmúlt években már megszokhattuk – egy filmes nap kertén belül történt, tehát csak a külön ezekre az alkalmakra készült gumikat használhatták, és limitált ideig lehettek pályán.

A friss beszámolók szerint Robert Kubica, a csapat tartalékosa összesen 29 kört teljesített a bejáratás során, amiről az Alfa Romeo a nap során számos videót és egy nagyfelbontású képet is posztot – ezeken láthattuk először akció közben új gépüket.

Robert Kubica (Fotó: Alfa Romeo)

Robert Kubica (Fotó: Alfa Romeo)A bejáratás során Kubica elmondása szerint minden rendben zajlott. „Mindig különleges az a pillanat, amikor először vezethetjük az új autót” – nyilatkozta a rutinos lengyel. „Ma arra összpontosítottunk, hogy minden a terv szerint haladjon, és minden rendszer megfelelően működjön, tehát nem az volt a cél, hogy a teljesítményt ellenőrizzük” – tette hozzá.

„Persze ettől sosem csökken az izgalom, ami egy ilyen autó vezetésével jár. Nagyon jól éreztem magam az autóban, és már alig várom, hogy a szezon során valamikor pályára vihessem még” – zárta gondolatát a korábbi Forma–1-es.

Ami Kubica lehetőségeit illeti, ő maga a bemutatót követően úgy nyilatkozott, bár örömmel venne részt ismét több szabadedzésen, attól tart, az új szabályok miatt (a pénteki szabadedzések időtartama 90 percről 60-ra csökken) aggódik, hogy a tartalékosok kevesebb lehetőséget kapnak majd a szezon során.