Megmutatta módosított festését a Ferrari

Nem szolgált sok hírértékkel a Ferrari pénteki „bemutatója”, ám a közzétett kisfilmjükből legalább az kiderült, hogyan változhat az új autójuk festése.

5
Kissé felültette a Ferrari a média és a közönség azon tagjait, akik úgy gondolták, pénteki csapatbemutatójuk egy tényleges évindító esemény lesz. Az előre meghirdetett 14 órás kezdést követően honlapjukon csak egy 16 perc 15 másodperc hosszú kampányfilm vált elindíthatóvá, melyen a csapatfőnök Mattia Binotto olaszul köszöntött mindenkit, beszélt a 2021-es év nagy kihívásairól, majd átadta a szót két versenyzőjének, Charles Lclerc-nek és Carlos Sainznak, hogy elmondhassák, gyerekkoruk óta versenyeznek, és egy álmuk vált valóra azzal, hogy a Ferrarinál tehetik ezt.

A videó ezt követően a két versenyző beszélgetésével folytatódott: Binotto összeírt nekik pár kérdést, amikre válaszolva többek között megtudhattuk, Leclerc inkább lehetőséget és motivációt lát egy gyors csapattársban, mintsem bosszankodna miatta, Sainz pedig a januári első fioranói tesztjét tartja az eddigi legkülönlegesebb Ferrari-élményének.

A bemutatónak álcázott kisfilmből azért így is derült ki pár újdonság, igaz, azokat elrejtette a csapat. Bevágtak például egy gyári kerékcsere-gyakorlást, melyet egy korábbi autóval ejtettek ugyan meg, de már egy módosított festéssel. A Carlos Sainz által kormányzott négykerekűn a legfőbb újdonságot a fehérre festett, olasz színekkel ellátott cápauszony, a 2000-es évek első felére emlékeztető módon fehér oldalsó légterelők, valamint az első és hátsó szárny fehér féklapjai, és a hátsó légterelő szintén fehér véglapjai jelentették a Mission Winnow-logóval, amit bizonyos helyszíneken vélhetően nem használhat majd a csapat.A bemutatkozás részeként a Ferrari aztán közzétette az első hivatalos versenyzőportrékat, melyeken Charles Leclerc mellett a McLarentől érkező Carlos Sainz is már az idei versenyoverallját viseli.

A Ferrari 2021-es autóját, az SF21-est március 10-én leplezi le.Képgaléria:

Carlos Sainz és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)