Sainz nem kommentálta a balesetével kapcsolatos pletykákat

A csapat spanyol versenyzője, Carlos Sainz nem kommentálta azokat a híreszteléseket, melyek szerint balesetezett a Ferrari hét eleji, Pirellivel közös gumitesztjén, melyen a 18 colos abroncsokkal gyakoroltak.

20049-f1-test-fiorano-day-3-carlos-sainz Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)
A nemzetközi sajtóban keringő pletykák szerint Sainz összetörte Ferrariját a hét elején rendezett gumiteszten. A vörösök mai „csapatbemutatóját” követő sajtótájékoztatón a spanyol nem kommentálta ezeket a híreket, mondván a teszt zárt kapuk mögött zajlott és teljesen titkos volt. Arra azért utalt, hogy valamiféle apró baki történt…

„A Pirelli tesztje értelemszerűen teljesen privát volt, ezért nagyon nehezemre esik megválaszolni ezeket a kérdéseket. Mert nem tudom, a szerződés értelmében mennyit beszélhetünk erről a tesztről. De ha történt valami, amit nem mondok el, az nagyon kicsi volt” – fogalmazott.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)A Pirelli információi szerint Charles Leclerc, a csapattárs 110 kört teljesített Jerezben hétfőn, kedden pedig a két versenyző összesen 85-öt. A gumikkal kapcsolatban Sainz elmondta, az első benyomások kedvezőek voltak számára. „Az első benyomások, legalábbis számomra azok pozitívak figyelembe véve azt, mennyire az elején vagyunk ennek a 18 colos projektnek” – mondta.

„Nyilvánvaló, hogy az ember érezni fogja az eltéréseket. Bizonyos dolgokon még fejleszteni kell, de az első teszt viszonylag pozitív volt. Várnunk kell, hogy a jövő évi autókat felszereljék ezekkel a gumikkal, az új gépekkel ugyanis teljesen másnak tűnnek majd” – folytatta.

Az első teszt Leclerc szerint is rendben volt, a benyomásai neki is hasonlók. „A gumikról ugyanaz a véleményem, mint Carlosnak. Különböző dolgokat próbáltunk ki, és vannak ebből adódó pozitívumok. Ez jó. Persze nagyon sok munka van még ezekkel a gumikkal, de jó irányba haladnak, ami pozitív” – nyilatkozta a monacói.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)