Musorujsag
Élő Eredmények

Hosszabb távon megragadna az élmezőnyben Pérez

Hosszabb távon megragadna az élmezőnyben Pérez

Autosport
Számol azzal Sergio Pérez, hogy a Red Bull talán nem számít rá hosszú távú megoldásként, ám úgy érzi, 2021 így is megnyithatja előtte az ajtót az F1 elitje felé.

Amikor sauberes bemutatkozása után sorra szállította a meglepetés dobogókat, Sergio Pérezről sokan biztosra vették az F1-es paddockban, hogy egy nap egy élcsapat versenyzője lesz. 2013-ra szerződtette is őt a McLaren, ám az addig rendszeres futamgyőztes csapat pechjére éppen akkor kezdett el süllyedni, miközben Pérez sem felelt meg az elvárásoknak, így egyetlen szezon után távoznia kellett. Ezt követően hét évet kellett a középmezőnyben rostokolnia, mire 2021-re rátalált a vágyott nagy lehetőség: a Red Bull szerződtette.

Megállapodásuk csupán egy évre szól, és Helmut Marko, a csapat tanácsadója korábban tett rá utalást, hosszabb távon továbbra is saját nevelésű versenyzőire építkezne a Red Bull, akár már 2022-ben visszatérhetnek erre az útra, függően attól, lesz-e kit fölemelniük az első számú csapatukhoz.

A jelek szerint maga Pérez is tisztában van azzal, hogy talán csak egy szezont kap a Red Bulltól, ám úgy véli, ha ebben az évben bizonyít, akkor ettől függetlenül megragadhat az F1 élmezőnyében. „Azzal, hogy egy élcsapatnál, egy legjobbak közé tartozó autót vezethetek, egy lehetőséget kaptam arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Ez a lehetőség egyértelműen meg fogja nyitni az ajtókat előttem. Hogy utána mi lesz, az majd kiderül. Biztosra kell mennem, hogy ugyanazt teszem, mint a múltban, a maximumot hozom, és a legtöbbet hozom ki ebből a lehetőségből, valamint kiélvezem” – nyilatkozta Pérez.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull) Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

Elismerte, a bizonyításhoz mielőbb hozzá kell szoknia az új autóhoz és csapathoz, ám úgy érzi, amióta decemberben biztossá vált, hogy ő lesz a Red Bull versenyzője, mindent elkövetett a hatékony felkészülésért. „Hektikus tél volt. A szerződés nagyon későn jött, de a motivációm rendkívül nagy. Szabadságom tulajdonképpen nem is volt. Gőzerővel dolgoztam az erőnlétemen, hogy felkészült legyek, a mérnökökkel a gyárban, ingáztam, és olyasmire fordítottam az időt, ami lényeges, hogy a lehető legjobban fölvehessem a ritmust a bahreini teszten.”

„Ez most egy új kihívás, új embereket ismerek meg, új munkamódszereket, technikákat. Egyszerűen nyitottnak kell lenned, amikor csapatot váltasz és másképp csinálsz dolgokat. Ez egy óriási lehetőség arra, hogy versenyzőként minden téren fejlődjek” – állapította meg az egyszeres futamgyőztes.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

További tartalmak