Alonso ott lesz a jövő heti teszten

A februárban kerékpáros balesetet szenvedő Fernando Alonso gyorsan gyógyul, és biztos, hogy készen fog állni a jövő héten rendezendő bahreini teszthétvégére – jelentette ki határozottan az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi.

Eve-5W3XIAMD3Qo Fernando Alonso (Kép: Alpine)
A kétszeres világbajnok csapata ma délutáni bemutatóján nem tudott részt venni, felépülése azonban jól halad a kerékpáros baleset után, melyben állsérüléseket szenvedett. Ezek miatt még műteni is kellett, 48 óráig pedig kórházi megfigyelés alatt állt, de már otthonában folytatja a rehabilitációt és az edzésprogramot.

Az már a balesetekor központi kérdés volt, hogyan hatnak a történtek a bahreini teszthétvégén (jövő péntek, szombat és vasárnap) majd a hó végén esedékes szezonnyitón való részvételére. A csapat már akkor jelezte, a spanyol nem kételkedik abban, hogy időre felépül.

Az Alpine A521-es (Fotó: Alpine)

Az Alpine A521-es (Fotó: Alpine)Az Alpine ügyvezetője, Laurent Rossi a bemutatót követően kijelentette, ezt azóta az orvosok is megerősítették, Alonso tehát biztosan ott lesz a teszten. „Nagyon jól halad a gyógyulása” – jelentette ki a szakember. „Nyilvánvaló, hogy egy rossz incidens van mögötte, egy kerékpáros baleset sosem könnyű. De szerencséje volt” – emelte ki.

„Csak az álla sérült. Tehát a szükséges műtét és az állkapocs kezelése mellett rendben van. Meg is lepődtünk, mennyire gyorsan felépül” – fogalmazott, majd egyértelművé tette, számítanak a versenyzőre a bahreini gyakorláson.

„Szinte már az eset után rögtön kijelentette nekünk, hogy rendben lesz” – emlékezett vissza a szakember. „Ezt azóta az orvosai is megerősítettek. És úgy tűnik, hogy igaza volt, hiszen már teljesen fitt, mi pedig már izgatottan várjuk, hogy a jövő héten lássuk őt az autónk volánja mögött” – zárta gondolatát Rossi.

Márciusi menetrend (Kép: Boxutca)