Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton az egyéves szerződésről: Nem kell túl messzire tervezni

Hamilton az egyéves szerződésről: Nem kell túl messzire tervezni

Mercedes
Lewis Hamilton a Mercedes bemutatóján elmagyarázta, miért csak erre a szezonra hosszabbította meg a szerződését a csapattal.

Egészen sokáig, február elejéig nyújtotta a szerződéshosszabbításuk ügyét Lewis Hamilton és a Mercedes. Végül egy mindössze 2021-re szóló új megállapodást jelentettek be, ami találgatásoknak adott alapot. Vajon Lewis Hamilton nem biztos benne, hogy folytatni akarja a pályafutását 2022-ben, vagy a Mercedes akarja nyitva hagyni az ajtót a váltás előtt? – sorjáztak a kérdések a megállapodás kapcsán.

Toto Wolff kezdettől azzal indokolt, hogy tavaly túl sokáig halogatták a tárgyalásokat, és végül nem maradt elegendő idejük arra, hogy a bonyolultabb részt jelentő 2021 utáni feltételekről is egyezkedjenek, ezért vészmegoldásként állt elő az egyéves szerződés.

Keddi bemutatójukon az osztrák ismét ezt hozta föl. „A magyarázat nagyon egyszerű. Lewis esetében nagy médiafigyelem övezte a tárgyalásainkat. És egészen mókás ez, mivel közöttünk annyira nagy az egyetértés, és a szezon során nem volt időnk egyeztetni, valamint kellő mennyiségű időt együtt tölteni ehhez a megbeszéléshez. Azt terveztük, hogy a két bahreini verseny között kerítünk rá sort, de Lewis beteg lett, és utána mentünk szabadságra. Beszéltünk a szabadság alatt, de aztán én lettem koronavírusos. Szóval emiatt késett ez annyit” – mondta Wolff.

Toto Wolff (Fotó: Mercedes)

Hozzátette: „Partnerekként tárgyaltunk, de fontosak a részletek. És egy ponton túl úgy voltunk vele, zárjuk le a vitát, mert előttünk a szezon, túl sokat beszélünk a jövőről. Ezt majd megvitatjuk az év során, amikor több időnk lesz rá.”

Hamilton eközben kicsit másképpen magyarázta a késlekedésüket, és elmondta, neki nem is sürgős, hogy minél előbb tisztázzák a távolabbi jövőt. „Mindenekelőtt: én nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mivel elértem mindent, amit eddig a pontig el akartam érni. Szóval nem igazán van szükség túl messzire tervezni. Egy egészen sajátos időszakot élünk most, és én csak egy évet akartam. Aztán majd beszélünk arról, hogy lesz-e több is, és hozzáadjuk, ha kell” – mondta a címvédő.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes) Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

Az év elején lovaggá ütött britnek a mostani már a kilencedik szezonja lesz a Mercedes csapatával, és idén a nyolcadik bajnoki címének kapujába került, amivel megdöntené a Michael Schumacherrel közösen tartott rekordot. Hamilton azonban állítja, számára nem ez a legfőbb feladat 2021-ben.

„A prioritást a múltban az élvezte, hogy egyszerűen nyerjek bajnokságokat. Tavaly sok szó esett az egyenlőségről és a befogadásról. 2021-ben a sokszínűségért kell tovább küzdeni, és el kell érni, hogy jöjjenek tényleges tettek. Engem most ez fog hajtani. De természetesen a győzelemért élünk, itt mindenki ezért dolgozik, szóval a célom, hogy megszerezzem ezt nekik” – mondta.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

További tartalmak