Musorujsag
Élő Eredmények

Kvjat az Alpine tartalékosa

Kvjat az Alpine tartalékosa

Alpine
A korábbi Red Bull-védenc, Danyiil Kvjat lesz az Alpine tartalékversenyzője a 2021-es szezonban. A csapat vezérigazgatója szerint fontos, hogy egy olyan rutinos pilótát sikerült igazolni erre a posztra, mint az orosz.

Az Alpine röviddel a 2021-es autó bemutatását követően ismertette a nyilvánossággal, hogy a többéves Forma–1-es rutinnal bíró Kvjat lesz a tartalékos az előttünk álló szezonban. Ezzel az is eldőlt, hogy a Red Bull kötelékéből másodszor távozó Kvjat másodszor sem szorul ki teljesen az F1 körforgásából, hiszen egy csapat újra mentőövet dobott neki.

Az orosz először 2017 végén maradt F1-es ülés nélkül, tapasztalatainak hála azonban a Ferrari lecsapott rá, és a következő szezont náluk töltött tesztpilótaként. Majd a Red Bull visszahívta, és két szezonig ismét a Toro Rosso/Alpha Tauri pilótája volt.

Az Alpine A521-es (Fotó: Alpine) Az Alpine A521-es (Fotó: Alpine)

Onnan a tavalyi szezon végén kellett ismét távoznia, ám már akkor jelezte, nem szándékozik elhagyni az F1 kötelékét, hosszabb távon pedig ismét szeretne visszatérni a rajtrácsra. Terve első fele máris megvalósult, az Alpine tartalékosanként ugyanis a tűz közelében maradhat, sőt a világjárvány idején pozíciója fölértékelődhet, hiszen tényleg bármikor szükség lehet a szolgálataira.

„Izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok az Alpine családjához” – jegyezte meg az orosz szerződtetése kapcsán. „A csapat szép eredményeket ért el az előző évben, technológiailag pedig roppant fejlett. Erősen fejlődnek, én pedig hozzá szeretnék tenni ehhez a pozitív tendenciához. Igyekszem a tapasztalataimmal hozzájárulni az idei és a jövő autóinak fejlesztéséhez is. Tartalékversenyzőként formában kell maradnom! Már várom, hogy sikeresen beépülhessek a csapathoz” – tette hozzá.

„Danyiil erősítést jelent a csapat számára” – jelentette ki a csapat vezérigazgatója, Laurent Rossi. „A világjárvány évében fontos volt számunkra, hogy erős támogatást kapjunk ezen a téren. Danyiil már három dobogót is szerzett az F1-ben. Örülök, hogy van valaki, aki beugorhat, ha szükség van rá, odateszi magát, ott végez az autóval, ahová az való és pontokat szerezhet” – folytatta a szakember.

Márciusi menetrend (Kép: Boxutca)
Borítókép: Danyiil Kvjat (Kép: Alpine)

További tartalmak