Ocon: Alonso ugyanolyan erős lesz, mint volt

A csapattárs, Esteban Ocon biztos benne, hogy a visszatérő Fernando Alonso az idei szezonban ugyanolyan erős lesz, mint a kétéves pihenő előtt bármikor. Ami a házon belüli összecsapást illeti, a fiatal pilóta megfogadta, mindent bele fog adni…

Fernando Alonso (Fotó: Alpine) Fernando Alonso (Fotó: Alpine)
Sosem volt egyszerű dolga annak a pilótának, aki a mezőny egyik legrutinosabb és sokak szerint legjobbjának számító Fernando Alonso csapattársaként volt kénytelen versenybe szállni. Főleg akkor, ha pályafutása elején tart. Ezzel legutóbb Stoffel Vandoorne szembesült a McLarennél, kaki sokak szerint sokkal messzebb juthatott volna, ha nem rögtön egy kétszeres bajnok a mérce számára…

Hasonlóan nehéz helyzetben lehet most az Alpine-nál Esteban Ocon is, aki szintén a fiatalabb generáció tagjaként kell, hogy szembenézzen a spanyollal. Aki ráadásul érzése szerint ugyanolyan gyors lesz, mint a kétéves kihagyás előtt volt.Erről a spanyol 2020-as tesztjei győzték meg a márkatársat. „Nem úgy néz ki, mint egy 39 éves, és nem is úgy vezet” – kezdte. „Készen áll a visszatérésre, és a lehető legmagasabb szinten teljesít. Kétségtelen, hogy erős lesz, de mindent megteszek majd ellene. Egyértelmű, hogy azon a szinten lesz, amin azelőtt volt, mielőtt távozott az F1-ből” – folytatta.

A maga szezonja kapcsán elmondta, büszke arra, hogy az F1-ben most debütáló Alpine-t képviselheti, és a tavalyi év tapasztalataira építve szeretne magasabb szintre lépni. „A 2020-as egy nagyon intenzív év volt, de megvoltak a maga csúcsai. Ideértve az első dobogós helyezésemet is. Most újra fölvettem az F1 ritmusát, és éhes vagyok a sikerre, valamint arra, hogy a tavalyi év sikereire építsek. Természetesen az, hogy egy francia céget képviselhetek, csak még izgatottabbá tesz” – mondta.

„Komoly támogatást kapunk a technikai oldalon, és komoly ambícióink vannak. Jó eredményeket szeretnénk elérni, és a tavalyi évre akarunk építeni. De mindenek előtt arra akarjuk használni az évet, hogy lefektessük az alapokat a 2022-es évre, ami komoly lehetőséget rejt számunkra. Nagyon magabiztos vagyok” – tette hozzá.

Az Alpine A521-es (Fotó: Alpine)