Musorujsag
Élő Eredmények

Saját készítésű cipóval lepte meg Vettel az Aston Martin tagjait

Saját készítésű cipóval lepte meg Vettel az Aston Martin tagjait

Reuters
Személyiségével és kedves gesztusaival azonnal lenyűzte új csapatát Sebastian Vettel. Az Aston Martin csapatfőnöke elárulta, mivel kedveskedett nekik az első látogatásakor.

A minden részletre ügyelő, kifinomult Forma–1-ben sosem egyszerű a csapatváltás. Ám ahogy egy autóváltásnál a vezetési stílus és a gép karaktere határozza meg, mennyi idő megszokni az újat, úgy az eltérő közegbe való beilleszkedés sikere is személyiség kérdése. Hogy Sebastian Vettelnek az előbbi hogyan megy majd az Aston Martinnál, arról képet csak a versenypályán kapunk, utóbbiról viszont már most képet festett Otmar Szafnauer.

Az Aston Martin csapatfőnöke a Reutersnek nyilatkozva elmondta, Vettel nagy lendülettel vágott bele a közös projektjükbe, és máris húz magával mindenkit a csapatnál. „Hihetetlenül keményen dolgozik. Bizonyította, hogy igazán motivált. De nem gondolnám, hogy az motiválná, hogy bizonyítsa, a károgók tévedtek. Ő egyszerűen ilyen. Az hajtja, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa” – jellemezte a németet főnöke, hozzátéve: „A partnereinket, az alkalmazottainkat, mindnyájunkat fölemeli az a tény, hogy négyszer lett világbajnok, és tudja, hogyan kell csinálni.”

Az amerikai arról is beszélt, Vettel milyen sajátos ajándékkal lepte meg őket első silverstone-i látogatásakor: általa sütött cipót vitt kóstolóba a csapattársaknak. „Könnyen vehetett volna egy doboz csokoládét vagy egy csokor virágot, de ez nem ő. Ő odajön, és azt mondja: »Itt ez a kenyér, én sütöttem.« Emellett igazán szereti a brit humort. Nem azért, hogy megtalálja a közös nevezőt, ő egyszerűen tényleg ilyen. Szóval igazán jól beilleszkedett” – mesélte.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

Az efféle gesztusok valóban Vettelre vallanak. Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke pár éve azt mesélte, amikor a versenyző először ment tárgyalni vele egy esetleges Ferrari-szerződésről, svájci csokoládéval lepte meg őt az otthonában.

A motivációval és a munkamorállal tehát aligha lesz problémája Vettelnek. És hogy mire lehet képes az Aston Martin új autójával? Szafnauer úgy véli, ha folytatják a 2020-as tendenciát, sokra. „Nagyon-nagyon nehéz versenyt nyerni, ha a harmadik legjobb autó a tiéd, de nem lehetetlen, ezt tavaly bizonyítottuk. Hogy Seb is meg tudja-e csinálni? Egyértelműen” – utalt arra, hogy lát esélyt megismételni Sergio Pérez múlt évi bahreini sikerét. Hozzátette: „Amennyiben ott tudjuk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk, és a miénk lesz a harmadik leggyorsabb autó a versenyek többségén, és többször is dobogósok leszünk, akár nyerünk egy versenyt, vagy csak harcban leszünk győzelmekért, az már egy siker lesz számunkra.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak