Az Aston Martin mindent megad Vettelnek

Az Aston Martin csapatvezetője, Otmar Szafnauer egyértelművé tette, az alakulat mindent megad majd Sebastian Vettelnek, és úgy érzi, sikerül a lehető legjobbat kihozni a négyszeres világbajnokból.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Matin) Sebastian Vettel (Fotó: Aston Matin)
Vettel pályafutása leggyengébb szezonja után csatlakozik az Aston Martinhoz, ahol egyik fő célja lesz majd, hogy feledtesse a kiábrándító 2020-as évet és bebizonyítsa, továbbra is a világ legjobbjai közé tartozik. Csapata hiszi, a német igazolja majd, hogy van helye a királykategória elitjében, ők pedig mindent megtesznek majd azért, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el.

Kiemelte, az Aston Martinnál igyekeznek olyan környezetet kialakítani, melyben a négyszeres bajnok otthon érezheti magát, és erezheti azt is, hogy minden támogatást megkap, szükség esetén „átkarolják” őt.

„Mindig ezt mondtam, és továbbra is azt fogom mondani, hogy 33 évesen az ember nem felejti el, hogyan kell gyorsan Forma–1-es autót vezetni” – jelentette ki a szakember a délutáni bemutatót követően. „Szóval valami más volt itt” – utalt arra, hogy a Ferrarinál Vettel nem azért szenvedett utolsó évében, mert hirtelen veszített sebességéből.

Fotó: Aston Martin„Azon fogunk dolgozni, hogy ez ne történjen meg. Átkaroljuk őt, ami azt jelenti, hogy mindenki hallgatni fog rá, és figyelni fogunk az igényeire. Keményen dolgozunk majd, hogy megbizonyosodjunk róla, az autó a kedvére való, a beállítások olyanok, amilyeneket szeretne” – folytatta.

„Figyelnünk kell a két versenyzőnkre. Ha megfelelő bánásmódban tudjuk részesíteni őket, amiben egyébként a múltban jók voltunk, akkor szerintem minden rendben lesz Sebastiannal. Ha úgy vezethet majd, ahogy tud, akkor biztos, hogy a lehető legtöbbet hozhatjuk majd ki belőle” – magyarázta a rutinos sportvezető.

Ami a csapattársat, Lance Strollt illeti, a kanadainak főnöke szerint a lehető legjobb formáját kell hoznia, ha meg akarja izzasztani Vettelt. „Nagyon keményen kell dolgoznia Vettel legyőzéséhez. Sebastian munkabírása elképesztő. Azon leszünk, hogy kihozza magából a legjobbat, és visszakapjuk a legjobb Vettelt. Szóval érdekes lesz. Képes lehet rá? Szerintem igen. De nagyon oda kell tennie magát. És Sebastian ugyanúgy le akarja majd győzni a csapattársát” – mondta.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)