Musorujsag
Élő Eredmények

Ma bemutatkozik az Aston Martin és vele Sebastian Vettel

Ma bemutatkozik az Aston Martin és vele Sebastian Vettel

Boxutca
Nincs megállás az F1-es autóbemutatókkal, szerdán az Alpine után a másik nevet és külsőt váltó csapat, az Aston Martin is színre lép, Sebastian Vettellel!

Bő hat évtized szünet után újra próbálkozik a Forma–1-ben az Aston Martin. A 108 éves brit márka 1959-ben és 1960-ban egyszer már tett egy kísérletet a királykategóriában, ám azt nem koronázta túl nagy siker. Mindössze 11 futamon álltak rajthoz, két 6. hely jelentette számukra a csúcsot Roy Salvadorival az 1959-es Brit és Portugál Nagydíjon, majd a következő év silverstone-i hétvégéjén egy 11. hellyel búcsúztak.

Az F1 közelébe aztán az előző évtizedben kerültek, amikor szponzorálni kezdték a Red Bull csapatát, majd 2020 végén a gazdaságilag megroggyant céget és irányítását Lawrence Stroll, a Racing Point F1-es csapatának tulajdonosa vette át, mely az 1991-ben Jordanként induló istálló újabb identitásváltásához vezetett. A Jordan, a Midland, a Spyker, a Force India és a Racing Point után az Aston Martin Racing a silverstone-i istálló hatodik neve, ám az eddigiekhez képest messze a legszebb jövővel kecsegtető, hiszen Stroll-lal nemcsak pénz, vízió és tudatos építkezés is érkezett, ami partnerek és nagy nevek egész sorát vonzza be.

Ennek részeként csatlakozott hozzájuk a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is, aki vörösből zöldbe öltözve próbálja újraépíteni magát és hírnevét.

Az Aston Martin 1960 óta első Forma–1-es autója az AMR21 nevet kapta, és szerda délután debütál – várhatóan a hagyományos zöld festéssel. A prezentáció magyar idő szerint 16 órakor kezdődik, és azt az istálló honlapján (az előzetesen regisztráltak számára), közösségi oldalain és Youtube-csatornáján lehet majd nyomon követni. Honlapjukon 13 órától, a Youtube-on 15 óra 45 perctől lesz elérhető az élő adásuk Gaydonból, az Aston Martin angliai főhadiszállásáról.

Az AMR21-et a Mercedes motorja hajtja, volánja mögött pedig Sebastian Vettel és Lance Stroll ül majd.

Borítókép: Fotó: Aston Martin

További tartalmak