Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff elkotyogta: tartalékos lesz Hülkenberg – a Mercedesnél?

Wolff elkotyogta: tartalékos lesz Hülkenberg – a Mercedesnél?

Sky
Toto Wolff elhintette, 2021-ben tartalékversenyzői szerepkör vár Nico Hülkenbergre. A Mercedesnél?

Érdekes nyilatkozatot tett a Mercedes csapatfőnöke az istálló keddi bemutatóját követően. A csillagosok nem sokkal előtte jelentették be, hogy idén Stoffel Vandoorne mellett a másik Forma–E-versenyzőjük, Nyck de Vries lesz a hivatalos tartalékosuk, miután a tavaly a belga mellett e pozíciót betöltő Esteban Gutiérrez F1-es tesztkilométerek híján szükség esetén sem válhatna beugróvá. Wolff ezek után a német Sky televíziónak adott interjúban már Nico Hülkenberg várható tartalékos szerepéről nyilatkozott…

Hülkenberg 2019 végén szorult ki az F1-es rajtrácsról, miután addigi csapata, a Renault nem tartott rá igényt. 2020-nak úgy ment neki, hogy nem fog sehol sem versenyezni, ám a koronavírus közbeszólt: három versenyhétvégén is helyettesítette a Racing Point versenyzőit. Erős szereplésével egy ideig a Red Bull radarjára is fölkerült, de miután ők Sergio Pérezt választották 2021-re, Hülkenberg a mostani F1-es idényről is lemarad. Ám könnyen lehet, hogy így sem csak a tévés szakértősködés jut majd neki, mivel Wolff szerint biztos, hogy tartalékos lesz.

„Nem szeretném elvenni az élét Nico egy izgalmas hírének. Mind tudjuk, hogy mire képes, ő egy igazi élversenyző, aki valahogy sosem kapta meg az esélyt egy élcsapattól, pedig biztosra veszem, hogy meggyőző lett volna. Egy ilyen tartalékot a csapatnál tudni természetesen érdekes lenne, és természetesen mi sem idegenkednénk ettől” – mondta sejtelmesen az osztrák.

A jelek szerint ő már tud valamit. Megkérdezték, mikorra várható döntés Hülkenberg jövőjéről, amire sokatmondóan annyit felelt: „A kérdés nem az, hogy meddig kell várni a döntésre, hanem az, mikor fogják bejelenteni.”

Nico Hülkenberg (Fotó: Formula1/Twitter)

Hogy Hülkenberg is csatlakozik-e a Mercedes tartalékosaihoz, az tehát hamarosan kiderülhet. Nem kizárt azonban, hogy a német másfajta szerepre készül. Februárban Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke is vonzó lehetőségnek nevezte a harmadik számúnak szerződtetését, és sejtelmes mosolya mintha azt sugallta volna, már döntöttek is erről.

A két istálló szoros együttműködését ismerve nem zárható ki, hogy Hülkenberg végül mindkét csapattal kapcsolatban fog állni idén. (Hogy a Mercedes tartalékosának lenni mennyit ér, arról persze képet kaptunk tavaly Bahreinben, ahol Lewis Hamilton helyettese George Russell lett végül…)

Hülkenberg nemrég a német GQ-nak adott interjúban elárulta, szeretne az F1 látóterében maradni 2021-ben is, mivel célja a 2022-es visszatérés. A versenyző tavalyi szereplésével olyan tippeket is adott a Racing Pointnak, amik végül konkrét változtatásokhoz vezettek az autón, és arra is tett utalást, hogy szívesen követné nyomon ezt a fejlődést a silverstone-iaknál, ahol például a szimulátorban is segíthetné a mérnökök munkáját.

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

További tartalmak