Musorujsag
Élő Eredmények

Bejáratták az Aston Martint! (videóval)

Bejáratták az Aston Martint! (videóval)

Aston Martin
A 2021-es autó szerda délutáni bemutatójának másnapján az Aston Martin Forma–1-es csapata bejáratta versenygépét a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályán egy filmfogatási nap keretén belül.

Hatvanegy évvel azt követően, hogy az Aston Martin máig utolsó Forma–1-es gépe megtette utolsó métereit egy királykategóriás hétvégén (ez az 1960-as Brit Nagydíjon történt), a britek újjáéledő alakulata pályára vitte azt a gépet, amivel nekivág története legújabb szakaszának.

Az Aston Martin bejáratása (Kép: Aston Martin)

A tegnap bemutatott AMR21-et Silverstone-ban (a képek tanúsága szerint a McLarenhez és a Williamshez hasonlóan változékony pályaviszonyok mellett) próbálták ki. Ahogyan azt az utóbbi években megszokhattuk, ezt egy filmes nap keretén belül tették meg, összesen tehát 100 kilométert futhattak, és bemutatós gumikat használhattak.

Az Aston Martin bejáratása (Kép: Aston Martin)

Persze ez nem tántorította el a csapatot attól, hogy mindkét versenyzőjének lehetőséget adjon, tehát a fiatal Lance Stroll és a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is most tette meg első köreit az AMR21-gyel.

Az Aston Martin bejáratása (Kép: Aston Martin)

Bővebb információt nem közöltek a bejáratásról, igaz, annak célja nem is az volt, hogy fölmérjék, mit tud az autó (ezt pedig végképp nem kötnék az ellenfelek orrára), hanem a rendszerellenőrzés a jövő héten esedékes bahreini tesztsorozat előtt, ami a következő és egyben utolsó állomás lesz a hónap végén rendezendő Bahreini Nagydíjat megelőzően.

 

Borítókép: Az Aston Martin AMR21-es (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak