Musorujsag
Élő Eredmények

Nem a szakításuk miatt vált meg Vettel a sok Ferrarijától

Nem a szakításuk miatt vált meg Vettel a sok Ferrarijától

The Sun, Motorsport-Magazin
Sebastian Vettel cáfolta, hogy sértődésből vagy a rossz emlékek miatt vált meg nemrég impozáns Ferrari-gyűjteményétől.

Az Aston Martinhoz csatlakozó négyszeres világbajnok nemrég egy erre specializálódott céget kért meg, hogy találjon új gazdáját autógyűjteménye több darabjának. Összesen öt Ferraritól, két Mercedestől és egy BMW-től vált meg, nagyjából 5 millió angol font értékben.

A Ferrarival való tavalyi szakításuk sajátos mellékízt adott e lépésének, és voltak, akik úgy értelmezték, Vettel ily módon is igyekszik maga mögött hagyni a múltat. A Ferrariért gyerekkora óta rajongó versenyző új csapata szerdai bemutatóját követően tisztázta, szó sem volt keserű szájízről vagy a múlt elől való menekülésről.

„Emögött annyi állt, hogy fel akartam szabadítani némi helyet. Elég mozgalmas az életem, szóval nem igazán van időm kiélvezni és vezetni ezeket csak úgy, a semmiért. Szóval nincs itt semmi titok” – magyarázta.

Kiemelte, nincsenek benne rossz érzések 2020 kapcsán, lezárta ezt a fejezetet. „Az egész év kihívás volt számomra, és sokat gondolkodtam rajta, nem voltam elégedett azzal, ahogyan alakult. De elfogadtam, átvészeltem, és nem bántam meg semmit. Békében vagyok önmagammal és a tavalyi évvel. Tudom, hogy nem ütöttem meg a saját mércémet, az pedig nem foglalkoztat, hogy az emberek mit gondolnak rólam.”

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin) Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

Hozzátette, a lezárást ténylegesen lezárásnak érti, ezért nem bánná, ha már nem kéne annyit a történtekkel foglalkoznia. „Eleget beszéltem már az elmúlt évekről. Ez már mögöttem van. Már azt várom, ami előttem áll.”

Előtte egy nagy építkezés áll: az Aston Martin bővül, erősödik, és azon dolgozik, hogy hosszabb távon nyerő csapattá váljon. Vettelt ez a folyamat leginkább a Red Bull-os időszakára emlékezteti. „A Red Bull 2008-ban és 2009-ben szintén nem az a csapat volt, ami ma. Akkoriban ott szintén egy rendkívüli építkezés zajlott. A mi csapatunk nagyon az elején jár még. A történetében most először adatik meg neki, hogy változnak a lehetőségei. Egyfelől a csapat is változik, másfelől az F1 is. A nagy csapatok kényelmes éveinek vége, és ez kedvezhet nekünk” – utalt a költségvetési plafonra és más korlátozásokra, valamint a 2022-es szabályváltozásokra.

További tartalmak