Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll alábecsülte, milyen következményei lesznek a koronavírusnak

Stroll alábecsülte, milyen következményei lesznek a koronavírusnak

Motorsport
Az Aston Martin fiatal versenyzője, Lance Stroll elismerte, alábecsülte, milyen következményei voltak a koronavírus-fertőzésnek, ami miatt 2020-ban egy futamot is kihagyott, majd további kettőn teljesített gyengébben, mint tudott volna.

Stroll betegség miatt lépett vissza az Eifel Nagydíjtól, és csak később derült ki, hogy koronavírussal fertőződött meg. Noha egy negatív teszt után a portugál futamra már visszatérhetett, a hétvége csak küszködött, majd a rákövetkező imolai versenyen is meglehetősen szürke volt. Úgy érzi, a gyengélkedés a vírusnak volt köszönhető.

A kanadai a 2021-es Aston Martin bejáratását követően ismerte el, alábecsülte a fertőzés következményeit, melyek miatt Portugáliában és Imolában is gyengébbnek, fáradtabbnak érezte magát testileg, lelkileg egyaránt.

Lance Stroll (Fotó: Aston Martin) Lance Stroll (Fotó: Aston Martin)

„A koronavírus miatt ki kellett hagynom a német futamot, és valószínűleg eléggé kihagyott a következő két versenyemre is” – nyilatkozta. „Egész egyszerűen nem volt energiám. Fizikailag és szellemileg sem voltam toppon. Azt hiszem, alábecsültem, milyenek lehetnek a vírus következményei, és küszködtem ezeken a versenyeken.”

Formáját Törökországban nyerte vissza, ahol az esős időmérőn rajtelsőséget szerzett, majd sokáig vezetett is a futamon, ám miután megsérült az első vezetőszárnya visszaesett a kilencedik helyre. Később, Bahreinben aztán már dobogóra állhatott.

„A visszaesés után Törökországban kezdtem újra formába lendülni. Tavaly viszont elég sok pontot veszítettünk, ebből pedig tanulnunk kell. Erősen fejeztük be az évet, ez mindenképp pozitívum. Ráadásul az év végén keményebb volt a versengés. A középmezőnyben szerintem idén is nagyon kemény lesz a csata. Leszegett fejjel kell végeznünk a dolgunkat” – magyarázta.

Az Aston Martin AMR21-es (Fotó: Aston Martin) Lance Stroll (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak