Musorujsag
Élő Eredmények

Kellemetlen perceket okozott Newey első kérése a Red Bull főnökének…

Kellemetlen perceket okozott Newey első kérése a Red Bull főnökének…

Racing News 365
Christian Horner elmesélte, hogyan kötött ki Ron Dennisnél kuncsorogva a Red Bullhoz csatlakozó Adrian Newey első nagy kérése miatt…

Sergio Pérez is a csodájára járt Adrian Newey legendás tervezőasztalának, amikor januárban először tett látogatást a Red Bull gyárában. A csapat főtervezője híres arról, hogy még ma, a szupermodern számítógépes tervezőprogramok korában is a hagyományos módon, kézzel, vonalzóval, azon a híres asztalon tervezi az autóit.

Mint azt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, volt ára annak, hogy a híres tervezőasztal ma is Milton Keynesben állhat. „Amikor Adrian elhagyta a McLarent, azt mondta nekem: »Christian, nagyon szeretem a tervezőasztalomat, már a Williamsnél is azt használtam, magammal vittem a McLarenhez. Szeretném megkapni. Meg tudnád szerezni nekem a McLarentől?«” – mesélte a csapatfőnök.

Tekintve, hogy a McLaren akkori főnöke, Ron Dennis kicsit sem volt boldog, amikor Newey közölte vele, hogy az akkor még lesajnált csapatnak tartott Red Bullnál fogja folytatni, e kérés teljesítése nem is volt annyira egyszerű.

Adrian Newey friss Red Bull-igazolásként 2006-ban (Fotó: XPB)

Horner Newey szavait idézte: »Ha most én kérném Ron Dennist, esély sincs rá, hogy nekem adja.« Ezek után én felhívtam Ront, aki aztán tizenöt perces leckét adott nekem. Alapos kioktatást kaptam” – mesélte a Red Bull-főnök. „Aztán közölte, hogy jótékonysági célra adományt kell felajánlanom, és akkor megkaphatom a tervezőasztalt. Szóval a Red Bull-lal egy komoly adományt ajánlottunk föl jótékony célra, és megkaptuk tőle a tervezőasztalt.”

Konkrét árat ugyan nem említett Horner, ám tekintve, hogy a Red Bull később négy világbajnoki címet szerzett a Newey nehézségek árán megszerzett asztalán született autókkal, e befektetés még Ron Dennis kiokításával együtt is megtérült…

Borítókép: Adrian Newey és Christian Horner 2006-ban kezdte a közös munkát a Red Bullnál (Fotó: XPB)

További tartalmak