Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg nem haragszik a Red Bullra

Hülkenberg nem haragszik a Red Bullra

GMM
Nico Hülkenberg nem haragszik a Red Bullra, amiért végül a csapat mást választott 2021-re. Ami a megmaradt lehetőségeket illeti, a tesztversenyzői szerepkörrel kapcsolatban egyelőre nem tudott újabb hírekkel szolgálni.

Mielőtt a Red Bull szerződést kötött Sergio Pérezzel, hosszabb ideig tárgyaltak Nico Hülkenberggel is, aki többek között a 2020-as beugrásaival keltette föl a bikások vezetőinek figyelmét. Végül nemcsak a velük való egyezségről maradt le, hanem más csapattal sem tudott megegyezni, így 2021-ben sem lesz állandó helye a mezőnyben.

A tapasztalt német a Red Bull nemleges válasza kapcsán egy nemrég adott interjúban kiemelte, bár természetesen szerette volna megkapni a lehetősége (a legkomolyabbat egész pályafutása során), nem haragszik, amiért mást választottak.

Nico Hülkenberg (Fotó: Nico Hülkenberg/Instagram) Nico Hülkenberg (Fotó: Nico Hülkenberg/Instagram)

„Természetesen szerettem volna náluk versenyezni, ez nem lehet kérdéses” – nyilatkozta Hülkenberg a Motorsport-Totalnak. „De erről már nem nagyon lehet mit mondani. A döntést végső soron ők hozták meg” – tette hozzá megengedően, jelezve, hogy ő már túllépett a történteken, és nincs benne tüske a mellőzés miatt.

Ami a folytatást illeti, többször elmondta már, 2021-ben szeretne a tűz közelében maradni, 2022-ben pedig újra megkísérli, hogy megegyezzen valamelyik alakulttal és visszatérjen a mezőnybe, természetesen mint állandó pilóta.

2021 kapcsán fölmerült, a Mercedes és az Aston Martin is alkalmazhatja beugrósként, nemrég pedig ő maga is elismerte, kapcsoltban van ezekkel a csapatokkal, de egyelőre nem tud semmi újat mondani az egyeztetések menetéről. „Egyelőre semmi új nincs. Arról van szól, hogy idén szeretnék az F1-ben maradni. Ki akarom használni a lehetőséget, ha megkapom. Aztán 2022-re szeretnék figyelni. Mi történik majd? Lesz még egy nagy visszatérés?” – fogalmazott.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak