Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher: Én kértem az MSC rövidítést. Érzelmileg kötődöm hozzá

Schumacher: Én kértem az MSC rövidítést. Érzelmileg kötődöm hozzá

Motorsport-Total
Mick Schumacher többször hangoztatta már, hogy büszkén hozza vissza a Forma–1-be a híres Schumacher nevet. Hogy valóban így van, annak most egy személyes kéréssel is jelét adta.

Nosztalgikus és kellemes érzéseket kelt a Forma–1 követőiben, amikor a tesztközvetítésekben újra viszontlátja a híres névjelölést: MSC. Az eredményjelzőkre idén visszatért a korábban Michael Schumacher nevével egybeforrt rövidítés, hiszen a hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher esetében is ezt használják a hivatalos közvetítők.

Hogy miért, arról az első tesztnapokban vita folyt, tudniillik a kis Schumit tavaly a Forma–2-ben még a nevének tényleges első három betűjével jelölték, SCH-ként. Éppen úgy, ahogyan első éveiben édesapját is a Forma–1-ben. Az

MSC kiírás 1997-ben debütált a közvetítésekben, amikor Schumacher öccse, Ralf is bemutatkozott a királykategóriában, és valahogy meg kellett őket különböztetni. Így jött létre az MSC és az RSC rövidítés. Noha Ralf 2010-ben már nem versenyzett az F1-ben, amikor bátyja három évre visszatért a Mercedeshez, a hagyományok és a megszokás miatt Michael nevét továbbra is MSC-ként jelölték.

Mick esetében ugyanakkor látszólag semmi sem indokolja ezt, még az sem, hogy unokatestvére, Ralf fia, a szintén profi versenyzővé vált David Schumacher  szerencsés esetben egyszer akár még maga is eljuthatna az F1-be.

Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT) Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)

Hogy mégis miért MSC, és miért nem SCH lett Mick, arra szombati tesztje után ő maga adott magyarázatot: külön kérte az F1-et, hogy az apja rövidítését használják nála is. „Én akartam az MSC-t. Érzelmileg kötődöm hozzá” – magyarázta. „Úgy gondolom, mindenki számára klassz viszontlátni az MSC-t az eredményjelzőkön és a képernyőn.”

A viszontlátásnak bizonyára valóban sokan örülnek, miként az ifjabb Schumachernek is sokan szurkolnak azok közül, akik már édesapja sikereiért is szorítottak. Mick egyébként pontosan 30 évvel Michael után vált F1-es versenyzővé, és ugyanúgy 22 esztendős lesz az első nagydíján (hat nappal előtte ünnepli a születésnapját), mint 1991-ben édesapja azon az emlékezetes jordanes spái debütálásakor volt.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak