Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: Sainz játszmázni próbált velem

Räikkönen: Sainz játszmázni próbált velem

F1
Furcsa jelenettel zárult a bahreini teszthétvége: Kimi Räikkönen és Carlos Sainz egymást terelgették le a pályáról egy értelmetlennek tűnő csatában. A finn a ferrarist hibáztatta.

Egyelőre a teszté, és nem a versenyzésé volt a főszerep vasárnap az idénynyitónak is otthont adó Bahreinben, ám az utolsó tesztnap legvégén így is láthattunk egy csatát. Egy kissé furcsa csatát. Kimi Räikkönen és Carlos Sainz vívta a 10-es kanyarnál, ahol a belső ívre bebújó Ferrari és az előle későn félreugró Alfa Romeo is a homokos bukótérbe került, majd a duó a 11-es kanyarig is folytatta a kakaskodást (egyébként visszafogott tempóval).

A 2007-es bajnok szerint Sainz egyszerűen  dühös volt rá, és leckéztetni próbált. „Nem értünk össze szerintem. Fogalmam sem volt róla, hogy ott van, csak az utolsó pillanatban láttam meg és jobbra húzódtam. De nem tudom. Gyanítom, hogy dühös lett, és játszmázni kezdett. De szerintem nem értünk össze, én legalábbis semmit sem éreztem” – mondta a bizarr jelenetről Räikkönen.

A mezőny korelnöke éppen Sainz mögött, a 4. legjobb idővel fejezte be a vasárnapi tesztet. Alfa Romeóján az 5-ös gumikeverék volt a legjobb körén. A finn mindenkinél több, 166 kört teljesített a teljes  nap során, ami az egész tesztet tekintve is rekord.

Räikkönen úgy érzi, csapata a tavalyi gyengélkedés után javított a csomagján. „Jó nap volt, mindent elintéztünk, amit terveztünk a teszten, és két hét múlva kiderül, hol állunk valójában. A teszten elért idők nem jelentenek semmit, és nem tudjuk, más csapatok mit csinálnak, de azt tudjuk, hogy a mi autónk hogyan viselkedik, és elmondhatom, jobb a tavalyinál. Gyanítom, hogy gyorsabbak vagyunk, mint 2020 végén voltunk, de hogy ez jobb eredményeket is ér-e a versenyeken, az majd kiderül” – összegzett a „Jégember”, aki úgy véli, a Ferrari motorja is javult 2021-re.

A bahreini teszt történéseiről, a tanulságokról és a lehetséges erősorrendről a hétfőn 19 óra 15 perckor kezdődő Boxutca magazinműsorunkban részletesebben is beszélget Szelecky Ádám és Wéber Gábor.

Borítókép: Kimi Räikkönen és Carlos Sainz nap végi kakaskodása (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak