Musorujsag
Élő Eredmények

Marko: Ez volt a legjobb tesztünk, amióta a Red Bull létezik

Marko: Ez volt a legjobb tesztünk, amióta a Red Bull létezik

RTL
A Red Bull történetének legjobb előszezoni tesztje ellenére is csak kihívónak és nem favoritnak látja csapatát Helmut Marko.

Sok megtett kör, kevés probléma, erős időeredmények, könnyen kezelhető, a versenyzők és a mérnökök számára is kiszámítható autó – rég várhatott egy bajnokságot ilyen sokféle okból bizakodva a Red Bull csapata. Helmut Marko tanácsadó már a pénteki nyitónapjukról is nagyon elégedetten nyilatkozott – ezt azóta megfejelte azzal, hogy megállapította, soha ennyire jó tesztjük még nem volt év elején.

„Nagyon elégedettek vagyunk. Egyértelműen ez volt a legjobb tesztünk, amióta a Red Bull létezik. Minden elsőre működött” – jelentette ki a német RTL-nek.

Ugyanakkor sietve hozzátette, ettől még nem ők 2021 favoritjai. A Mercedes meglepő küszködésének ő nem dől be. „Tudjuk, hogy a favorit a Mercedes, és abból indulok ki, hogy lényegesen több üzemanyaggal mentek, mint mi. Ez azt mutatja, hogy magabiztosak, és nincs szükségük hasonló mennyiségű üzemanyagra. Szóval arra számítunk, hogy még bőven maradt bennük tartalék.”

Helmut Marko (Fotó: XPB)

A cél persze a csillagosok legyőzése, ám Marko igyekszik féken tartani a velük szembeni elvárásokat. „A Mercedes a favorit, mi pedig az első számú kihívók vagyunk – én így szemlélem a helyzetet. Mögöttünk lesz egy csata. A McLaren javult, de nem gondolom, hogy egy szinten állna a Mercedesszel és velünk. A középmezőny egyértelműen szorosabbá vált” – vázolta a korai erőviszonyokat.

Miközben a Red Bull egy éve bizonytalan hátsó résszel rendelkező autójával küszködött, idén az RB16B kimondottan stabil, elődje rossz tulajdonságát pedig az új Mercedesnél láthattuk visszaköszönni. Marko elismeri, e téren valóban változás történt. „A Mercedeshez képest a mi autónk mindenképpen nyugodtabbnak tűnik. A versenyzőknek természetesen könnyebb dolguk van, amikor az autó kiszámítható. Nem az volt a célunk, hogy lassabbá tegyük az autót, és így váljon vezethetővé, hanem az, hogy gyorsabb legyen, de kiszámíthatóbb. Szerintem ez egészen jól sikerült” – állapította meg elégedetten.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak