Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardo elárulta, még van valami, amihez alkalmazkodnia kell

Ricciardo elárulta, még van valami, amihez alkalmazkodnia kell

RaceFans
A Renault-tól a McLarenhez igazoló Daniel Ricciardo szerint alkalmazkodás szempontjából a legnagyobb különbséget a fékek jelentik a két autó között. Az ausztrál kijelentette, reméli, hamar ráérez az új gépre, és jöhetnek az újabb bevetődős előzések.

A tapasztalt ausztrál négy szezon alatt másodszor vált csapatot, egyre komolyabb rutinja van tehát az új autókhoz való alkalmazkodásban. A bahreini teszthétvége (ahol először hajthatott pályára a McLarennel éles körülmények között) után ezzel kapcsolatban kijelentette, tanulás szempontjából neki a fékekhez való alkalmazkodás jelenti a legnagyobb kihívást.

Elmondta, a McLaren autója fékezés közben máshogy viselkedik, mint amit az előző két évben megszokott, és a Renault is érezhetően más volt ezen a téren, mint a Red Bull, amivel a 2019 eleji váltást megelőzően évekig dolgozott.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Megint teljesen más, szóval még mindig alkalmazkodnom kell” – ismerte el őszintén. „Amikor a Red Bulltól a Renault-hoz, majd most, amikor a Renault-tól a McLarenhez igazoltam, valószínűleg a fékek voltak azok, amikhez alkalmazkodnom kellett. Ez az a terület, amiben még igyekszem fejlődni, próbálom megérteni, hol vannak az autó határai” – tette hozzá.

Hozzátette, noha még tanulnia kell (és erre most már csak a versenyszezon alatt lesz ideje, hiszen 2021-ben csak háromnapos volt a tesztidőszak), nem aggódik, hiszen a McLaren autói meggyőzték őt. „Az utóbbi éveket nézve úgy tűnik, általában véve elég jó autójuk volt a fékezés szempontjából.”

Az ausztrál, akinek az évek során mondhatni védjegyévé váltak a bevetődős, kifékezős előzések, reméli, amint ráérzett a McLarenre, ismét jöhetnek a látványos manőverek. „Szerintem amint felgyorsulok ezen a téren, akkor rendben kell lennie a dolognak, és láthatnak majd ismét néhány jó előzést, néhány jó késeit” – fogalmazott.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

 

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak