Musorujsag
Élő Eredmények

Alfa Romeo: Felkészültebbek vagyunk, mint tavaly

Alfa Romeo: Felkészültebbek vagyunk, mint tavaly

F1i
Az Alfa Romeo a bahreini teszten jobban felkészült a jövő héten rendezendő szezonnyitóra, mint egy évvel korábban, és javított az autó 2020-as gyengeségein – jelentette ki a csapat technikai igazgatója, Jan Monchaux.

Az Alfa Romeo összesen 422 kört teljesített a bahreini teszthétvégén, ezzel pedig – az Alpha Taurival megosztva – a legszorgosabb csapat volt a három nap alatt. Valóban jól sikerült tehát a gyakorlás, melynek utolsó napján a maratoni távot futó Kimi Räikkönen (a finn 166 kört teljesített vasárnap) az időeredmények tekintetében is beférkőzött a legjobb öt közé.

Nem meglepő tehát, hogy a csapat elégedetten zárta le a tesztidőszakot, és most magabiztosan várják a szezonnyitót, amire a technikai igazgató szerint jobban felkészültek, mint a tavalyira, pedig akkor kétszer több ideig tesztelhettek.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

„Fontos volt a pozitív eredmény, mivel a körülmények feltehetően ekkor voltak a leginkább reprezentatívak annak a szempontjából, amit a versenyhétvégén fogunk majd tapasztalni” – mondta az utolsó nap kapcsán Jan Monchaux. „Az eredménye biztatóak, de nem vonunk le messzemenő következtetéseket, hiszen tudjuk, sokat kell még dolgoznunk.”

„Ez még csak egy barátságos meccs volt, csak egy mérföldkő a hosszú úton, ami a 2021-es szezon maga. Úgy érezzük, készen állunk a bajnokság kezdetére. Felkészültebbnek érezzük magunkat, mint a tavalyi évben” – emelte ki.

„Az autó végig megbízható volt, és javítottunk a 2020-as gyengeségeken is. Most van tíz napunk, hogy tanulmányozzuk az összes összegyűjtött adatot, és valamivel jobb teljesítményt nyújtsunk majd egy körön és a versenytávon is. Mindenki emelni fog a téten, mire visszatérünk ide, szóval készen kell állnunk” – zárta gondolatát.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak