Musorujsag
Élő Eredmények

Red Bull: Az lesz az első számú, aki elöl van

Red Bull: Az lesz az első számú, aki elöl van

Ziggo Sport
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner ismét egyértelművé tette, a bikások nem jelölnek ki első számú versenyzőt a szezon kezdete előtt. Később persze változhat a helyzet, és hogy ki lesz a kivételezett? A válasz egyszerű, aki előbb van!

A Red Bull 2020 végén, hosszas mérlegelés után döntött úgy, hogy Alexander Albont kispadra ülteti (a thai tesztversenyző lesz), Max Verstappen új csapattársa pedig a középmezőnyben évek óta stabilan teljesítő, rátermettségét többször bizonyító Sergio Pérez lesz. A mexikói sokak szerint nagy segítség lesz a konstruktőri küzdelemben, márkatársával viszont nem valószínű, hogy felveszi a küzdelmet.

A csapat korábbi versenyzője, Mark Webber például nemrég határozottan kijelentette, bár elődjéhez képest Pérez mindenképp előrelépés lesz, Verstappen mellett csak második számú versenyző lehet, ezzel pedig ő maga is tisztában van.

Christian Horner (Fotó: XPB)

A csapatvezető, Christian Horner a két versenyző közötti sorrend kapcsán újra kijelentette, nem leosztott lapokkal vágnak neki a szezonnak, ami persze nem jelenti azt, hogy később, adott esetben lehet csapatutasítás. „Az lesz az első számú, aki elöl van” – nyilatkozta a Ziggo Sportnak, amikor fölmerült, mi alapján kerülhet valaki kedvezőbb pozícióba az istállón belül.

„Ez évek óta így van, évek óta így megy. A versenyzőink ugyanolyan autót kapnak majd, és ugyanolyan lehetőségeik lesznek” – emelte ki, majd hozzátette, Pérez gyorsan beilleszkedett és új márkatársával is jól kijön.

„Sergio nagyon szépen beilleszkedett. Nagyon tapasztalt versenyző és egy nagyszerű srác. A két versenyző nagyon jól kijön egymással, és ez hozzáad valamit a csapathoz, ami pozitív. Jól együttműködnek ők ketten, jó kombinációt alkotnak” – magyarázta a sportvezető, kinek csapata meglehetősen biztatóan kezdte az évet a bahreini teszten.

Borítókép: Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak