Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Ha nem a legjobb autóval versenyt nyernél…

Ricciardo: Ha nem a legjobb autóval versenyt nyernél…

Guardian
Hosszú távú célja továbbra is a világbajnoki cím, ám amíg erre nincs lehetősége, Daniel Ricciardo addig is okozna pár meglepetést a McLarennel. Akár a csapat 2012 óta első győzelmével?

A Red Bull 2018-as elhagyása óta csak keresi az útját Daniel Ricciardo. A szakma tudja róla, hogy mire képes, ő maga is tisztában van vele, hogy a mezőny elitjébe tartozik, ám mindez önmagában kevés az érvényesüléshez. Miután három évvel ezelőtt úgy döntött, nem vár tovább az egyre inkább Max Verstappen csapatává váló Red Bull nagy áttörésére, egy hosszabb távú projektet keresett. Elsőre a Renault-t választotta, ám egy év együttműködés után úgy érezte, rossz útra lépett, és átszerződött a nagyobb ütemben fejlődő, meggyőzőbb jövőképet biztosító McLarenhez.

Tudja, Wokinggal sem érhet föl azonnal a csúcsra, ám hiszi, hogy belátható időn belül sor kerül rá. Addig pedig próbál türelmes maradni. „A Mercedes dominanciájával könnyű frusztrálttá és megkeseredetté válni, de én próbálok nem ilyen lenni. Inkább kalapot emelek előttük, mert jó munkát végeznek, és nekünk kell megtalálni a módját, hogy felnőjünk hozzájuk. Ez motiváló” – nyilatkozta a Guardiannek a hétszeres futamgyőztes.

Az odáig vezető úton addig is próbálja kihozni a legtöbbet a lehetőségeiből. Ricciardo gondoskodna arról, hogy bajnoki címre nem esélyes autóban ülve is magára irányítsa a figyelmet, és igazi élversenyzőként maradjon szem előtt. Ennek egyik módját a védjegyévé vált bevetődős előzések jelentik. „Szeretném visszahozni idén a bevetődős előzéseket. Az elmúlt két évben nem mutattam be elég sokat belőlük” – vélekedett.

Danlien Ricciardo (Fotó: McLaren) Danlien Ricciardo (Fotó: McLaren)

Ami pedig az eredményeket illeti, a radar alatt repülve szolgáltatna pár kiugró sikert. „Ha nem a mezőny legjobb autójában ülsz, akkor mi lenne, ha nyernél egy versenyt? Ezzel nőhet az értéked, nagyobb tiszteletet vívnál ki. Az esélytelenekre mindig vár egy megírásra váró nagy történet” – utalt arra, hogy szeretne meglepetéseket okozni.

Elszántságnak nem lesz híján. „Ha egy verseny után kimerültnek érzem magam, tudni fogom, hogy mindent beleadtam. Legbelül tudom, hogy mindent odatettem vasárnap délután” – mondta, kiemelve, a fő motivációját még mindig a bajnoki cím jelenti. „Még nem értem el, amit igazán akarok: a bajnoki címet. Ez motivál, és amikor a sisakrostélyt lecsukom, a versenyzés közben kelek igazán életre. Mindent bele fogok adni, nincs idő a játszadozásra.”

Borítókép: Danlien Ricciardo (Fotó: McLaren)

További tartalmak