Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly szerint az Alpha Tauri sokkal jobban áll, mint tavaly ilyenkor

Gasly szerint az Alpha Tauri sokkal jobban áll, mint tavaly ilyenkor

Autosport
A csapat francia versenyzője, Pierre Gasly úgy érzi, az Alpha Tauri most sokkal jobb formában van, mint a 2020-as szezon kezdete előtt volt, és jó oka van az izgatottságra a hétvégén startoló új idénnyel kapcsolatban.

Noha csak a hetedik helyen végzett a gyártók bajnokságában, az Alpha Tauri elégedett volt a 2020-as idénnyel, melyben versenyzői folyamatosan harcolni tudtak a pontokért, Pierre Gasly pedig nem kis meglepetésre futamgyőzelmet is szerzett az Olasz Nagydíjon. Az alapok tehát erősek voltak 2021 előtt, fejleszteni pedig most csak limitáltan lehetett.

A csapat úgy tűnik, ennek ellenére is ki tudta hozni a legjobbat a lehetőségeiből, a teszteken ugyanis magabiztosan és megbízhatóan teljesítettek, néhány pedig már most afféle sötét lóként tekintenek rájuk az üldözők csatájában.

Hogy sikerült előrelépniük azt Gasly is kiemelte, a tesztekkel kapcsolatban pedig elmondta, azok tényleg roppant pozitívak voltak. Elmondta, van ok a csapat körüli izgatottságra, ugyanakkor óvatosságra is intett, mondván kár volna jóslatokba bocsátkozni. „Jó okunk van az izgatottságra, és remélem, az év elején lesz néhány erős futamunk” – fogalmazott.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Jó a csomagunk, de nem akarok elhamarkodott következtetéseket levonni, mert a hétvégén nagyon eltérőek lesznek a dolgok. Most mi csak magunkra figyelünk. Mindig van tér a javításra, de őszintén mondom, sokkal jobbak vagyunk, mint tavaly ilyekor voltunk. Boldog vagyok” – folytatta.

Elmondta, mindez nemcsak a csapat, hanem a Honda javulásának is köszönhető, hiszen a japánok is előreléptek 2020 óta. „Eddig nagyon elégedettek vagyunk a motorral, előrelépést jelent a tavalyihoz képest. Vezethetőség szempontjából mindhárom nap tökéletes volt, szóval ez igazán pozitív. Nem akarok túl izgatott lenni az időmérő előtt, amikor majd teljes képet kapunk. Nagyon remélem, hogy harcban lehetünk pár komoly pontért” – mondta.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak