Musorujsag
Élő Eredmények

Russell úgy érzi, már nem kell erőltetnie a Mercedes-lehetőséget

Russell úgy érzi, már nem kell erőltetnie a Mercedes-lehetőséget

Yahoo
A nyári szünetig eldőlhet George Russell szerint, hogy a Mercedes számít-e rá 2022-ben Lewis Hamilton csapattársaként vagy utódjaként.

Még a sereghajtó Williamsnél, pontot sem szerezve is képes volt felhívni magára a figyelmet George Russell az elmúlt két évben, ám elismertsége szempontjából a múlt évi Szahíri Nagydíj hozta el számára az igazi áttörést. Akkor a koronavírust elkapó Lewis Hamilton helyetteseként ült be a Mercedesbe, és csak balszerencsés események fosztották meg attól, hogy „verstappeni” módon már az első versenyét megnyerje az élcsapattal.

Russell nevét azóta egyre többször emlegetik a Mercedesszel összefüggésben. Sokan megnéznék, mit tudna állandó jelleggel a csillagosok autójában. Az esetleges jövő évi előléptetéséről szóló találgatások 2021-ben aligha fognak csitulni. A Mercedes egyelőre Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal is csak a mostani idényre írt alá, így Russell bármelyikük potenciális utódja lehet.

Ezzel a fiatal tehetség is tisztában van, ám extra nyomást nem érez magán. Sőt! Elmondása szerint azzal, hogy a tavaly a mezőny legjobb autójában bizonyíthatta, mit tud, már nem kell annyira görcsösen próbálkoznia, hogy figyeljenek rá. „A kapcsolatom a Mercedesszel és Toto Wolff-fal erősebb, mint valaha” – nyilatkozta a Press Assotiationnek. „Ismerik a helyzetemet. Tudják, hogy a győzelmekért és bajnoki címekért akarok harcolni, és Bahreinben láthatták, hogy mire vagyok képes. Csak magamra kell figyelnem, és nem szükséges zaklatnom őket.”

Hogy Hamilton utódja vagy új csapattársa lehet-e belőle, ha a Mercedes őt választja, az a címvédő csapaton belüli helyzete szempontjából nyilván meghatározó kérdés. Hamilton a múlt szezon első felében még nem győzte dicsérni Russellt, ám azt követően, hogy az autójába ült, feltűnően szűkszavú volt a nyújtott teljesítménye kapcsán.

George Russell (Fotó: Mercedes) George Russell (Fotó: Mercedes)

Russell elismerte, nem is beszéltek a történtek óta, de a kapcsolatuk szerinte rendben van. „Nem, egyáltalán nem beszéltünk. A viszonyunk jó Lewisszal, nincsenek problémák. Nem tudom, mire kellett volna számítanom, hogy mit mondhatott volna a versenyem után. De azt sem tudom, én mit éreztem volna, ha valaki a williamses ülésembe ült volna…” – mondta Russell megértően Hamilton hallgatásáról.

A brit úgy véli, az idei bajnokság várható augusztusi „félidejében” el fog dőlni, hol folytatja a pályafutását. „A múltban mindig próbáltam elébe menni a dolgoknak, de most más a helyzet. Hat évet töltöttem a Mercedesszel, ők a második családom, és ha megtörténik, akkor természetesen kell megtörténnie. Nem fog tovább tartani a nyári szünetnél, és minden érintett – a Mercedes, a Williams és valamennyi versenyző – részt fog venni benne, mert mindenkivel szemben így fair” – utalt arra, hogy a Mercedes várhatóan először a jelenlegi versenyzőivel fog egyeztetni, és a Williams érdekeit is szem előtt tartja.

„Hacsak nem történik semmi katasztrofális a következő hat hónapban, a Mercedes tudni fogja addigra, hogy milyen helyzetben leszek én, és milyenben a csapat. Évről évre egyre jobb leszek, és hiszem, hogy állok már azon a szinten, hogy a győzelmekért és a bajnoki címért harcoljak, felkészültem erre. De meglátjuk. A Forma–1 különös világ, és semmit sem veszek készpénznek benne” – összegzett a Williamsnél és az F1-ben is harmadik szezonját kezdő tehetség.

Borítókép: George Russell (Fotó: Mercedes)

További tartalmak