Musorujsag
Élő Eredmények

Alpha Tauri: Gasly nagyon fontos a csapatnak

Alpha Tauri: Gasly nagyon fontos a csapatnak

RaceFans
Az Alpha Tauri technikai igazgatója, Jody Egginton örül, hogy Pierre Gasly továbbra is a csapatot erősíti, a francia ugyanis az elmúlt években rengeteget fejlődött, a Red Bulltól pedig fontos tapasztalatokkal tért vissza.

Gasly története volt az elmúlt évek egyik legpozitívabbja a királykategóriában, a bikásoktól fél év után menesztett francia ugyanis a Toro Rossóhoz (ma Alpha Tauri) való visszatérés után nemhogy megtört, hanem egyre jobb eredményeket kezdett szállítani. Már a 2019-es évet is erősen zárta, tavaly pedig folyamatosan a pontokért harcolt, és egy meglepetésgyőzelme is volt.

Hogy a francia ezt többek között fejlődésének köszönheti, azt több csapattag is elmondta már. Legutóbb a technikai igazgató húzta ezt alá, amikor Gaslyról beszélt, majd megjegyezte azt is, bár a Red Bull-os kaland nem sikerült jól, a francia fontos tapasztalatokkal tért vissza a bikásoktól.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Ami engem illet, a műszaki oldalról nézve, Gasly fantasztikus” – nyilatkozta Jody Egginton. „Ő egy nagyszerű referencia. Nagyon jól együtt tudunk működni vele. Sok tapasztalatot szerzett, mert megjárt egy másik csapatot, visszatért, és nagyon jó vele a kapcsolatunk. A mérnökök nagyon jól értik őt, fantasztikus csapatjátékos, szóval nagyon jó” – tette hozzá.

„Az is jó, hogy a garázs másik oldalán egy újonc van, neki is jó, hogy itt van Pierre, mert a személyében egy jó referenciát kapott, és számos módon támogathatja őt. Van egy mérce számára, szóval ez is pozitív” – magyarázta.

„Pierre tavaly versenyzőként fantasztikus munkát végzett, és még mindig fejlődik, még mindig javul. Nagyon jól dolgozik a csapattal. Jól ismerjük már egymást és ez hasznos, amikor tovább akarjuk fejleszteni az autót, és segít a csapattársnak is, aki szeretne fejlődni. Szóval nagyon rendben vagyunk, jó ez a kettős, jó ez a mix. Mindig nagyon jó, ha van egy tapasztalt versenyző a csapatban, az pedig, hogy Pierre-t ismerjük is, csak további előny” – zárta gondolatát.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak