Musorujsag
Élő Eredmények

Erről a Bond-lányról nevezte el Vettel az F1-es Aston Martinját

Erről a Bond-lányról nevezte el Vettel az F1-es Aston Martinját

F1, Sky Sports
Sebastian Vettel elárulta, mi lett a neve az első F1-es Aston Martinjának. Ahogy előrebocsátotta, a James Bond-tematiát követte.

Évről évre egyfajta rituálé Sebastian Vettelnél, hogy elkereszteli az aktuális versenyautóját. Már a Toro Rossónál is ezt csinálta, szokását a Red Bullnál és a Ferrarinál is megőrizte – idén az Aston Martinhoz is vitte tovább a hagyományt. A négyszeres világbajnok már a csapat bemutatója után elárulta, a brit márka miatt jó eséllyel a James Bond-filmek vonalán fognak elindulni csapattársaival a névválasztásnál, és „Bond-lányok” neveit fogják átböngészni, hogy lássák, melyik illene az AMR21-re leginkább.

Vettel csütörtökön a Bahreini Nagydíj sajtónapján elárulta, mire esett a választásuk. Az idei 5-ös rajtszámú Aston Martint Honey Ridernek nevezték el. E név az 1962-es Dr. No című Bond-film női karakterétől jön, akit a fehér bikinijében kést hordó Ursula Andress személyesített meg.

„Az én kedvenc Bondom Sean Connery és Pierce Brosnan voltak. Utóbbi az én fiatalságom. Sean Connery pedig nagyon stílusos volt. Ami a kedvenc filmeket illeti, egészen tetszett a legelső. Nyilván Honey Ryder miatt” – mondta Vettel a sajtótájékoztatón, amikor a Bond-filmekről kérdezték, külön említve a végül a nevet adó mozit.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

Hogy Honey Ryder mennyire kerül összhangba Vettellel, azt még nehéz megjósolni. A német nem zárt jó tesztet Bahreinben, a legkevesebb kört jegyezte a mezőny tagjai közül, és az elért idejével is sereghajtó volt. Ennek ellenére nem látja katasztrofálisnak a helyzetet. „Időmérős szimulációkat nem teljesítettünk, a tesztünk az autó megismeréséről szólt. Nehéz lenne szépíteni, nem volt zökkenőmentes a teszt, és az első hétvégén jobbnak kell lennünk. De nem pánikolunk. Tapasztalt vagyok, és szó nincs arról, hogy egyáltalán nem köröztünk. Más az autó, más a motor, mások a csapattársak, a folyamatok, a kormányzást is másnak érzem, mert mindegyik más az F1-ben, szóval sok a tanulnivaló. Még a közepén járok, de élvezem a munkát. A bajnokságról pedig nem az első hétvége fog dönteni, lesz még huszonkettő” – értékelte a felkészülésüket.

„Nem volt minden rossz, még ha nem is mentem annyit, mint szerettem volna. Ezen már változtatni nem lehet. Ettől függetlenül magabiztos vagyok, hiszem, hogy versenyképesek leszünk, és itt lesz elég időnk a szabadedzéseken ahhoz, hogy lendületbe jöjjünk. Már otthon érzem magam az Aston Martinnál, egyszerűen időre van még szükségem, hogy mindent megszokjak.”

Vettelt megkérdezték, milyen célokat tűzött ki maga elé az idényre. „Megnyerni az összes versenyt” – mondta nevetve. „Realistának kell maradnunk, de amíg nem indultunk az időmérőn, nehéz átlátni az erőviszonyokat. Remélem, jó szezon vár ránk, Tudjuk, hogy le vagyunk maradva, és rajtunk áll, behozzuk-e a lemaradást. Ehhez idő kell, de az első versenyhétvége után szerintem már mindenki többet fog tudni.”

Vettel később hozzátette: „Konkrét eredményt nehéz lenne megszabni. Remélem, hogy meglepetést tudunk okozni, és élvezzük is a dolgot. Ez a kettő általában együtt jár.”

Vettel eddigi F1-es autónevei:

2008, Toro Rosso: Julie

2009, Red Bull: Kate, Kate mocskos nővére

2010, Red Bull: Lucious Liz

2011, Red Bull: Kinky Kylie

2012, Red Bull: Abbey

2013, Red Bull: Hungry Heidi

2014, Red Bull: Suzie

2015, Ferrari: Eva

2016, Ferrari: Margherita

2017, Ferrari: Gina

2018, Ferrari: Loria

2019, Ferrari: Lina

2020, Ferrari: Lucilla

2021, Aston Martin: Honey Ryder

 

 

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak