Musorujsag
Élő Eredmények

„Gyalázat!” – kiakadt a Netflix-sorozat miatt a Williams család tagja

„Gyalázat!” – kiakadt a Netflix-sorozat miatt a Williams család tagja

Marc Simon Harris/Instagram
Nem nyerte el a tetszését a Claire Williams férjének a Netflix F1-es sorozatának harmadik évada azok után, hogy csapatuk történetén egyszerűen átnéztek a készítők.

A múlt pénteken mutatta be a Netflix a Drive To Survive című F1-es dokumentumfilm-sorozatának harmadik évadát. A sorozat részei a 2020-as rendhagyó szezon eseményeit dolgozzák föl, foglalkozva többek között Lewis Hamilton hetedik bajnoki címével, Sebastian Vettel és a Ferrari viharos válásával vagy Romain Grosjean bahreini tüzes balesetével. Egy fontos esemény viszont kimaradt az epizódokból: a mezőny harmadik legrégebbi és legsikeresebb csapatának a túlélésért folytatott küzdelme és a tulajdonosváltás, amivel az alapító család végleg elköszönt a száguldó cirkusztól.

Mindez kicsit sem tetszett a helyettes csapatfőnökként múlt ősszel leköszönt Claire Williams férjének. Marc Harris az Instagramon fakadt ki a Netflix tiszteletlensége miatt. „Nem tudom magamban tartani azt a hatalmas frusztrációt és csalódottságot, amit a Netflix Drive To Survive új szezonja kapcsán érzek. A műsor lényege, hogy a szurkolókat közelebb hozza a sportághoz azáltal, hogy bennfentes bepillantást ad a szezon eseményeibe és történéseibe.”

„Nehéz elhinni, hogy (a COVID 19-et leszámítva) volt lényegesebb történet annál, hogy eladták a sportágban valaha megfordult egyik legnagyobb múlttal rendelkező, legsikeresebb és legtöbbre becsült csapatot. A sportágban töltött több mint ötven évben tizenhat világbajnoki címet nyertek, és a legendás csapatfőnök, Sir Frank Williams és a családja elhagyta a sportágat, amit segített azzá válni, ami ma – és még csak nem is tesznek erről említést” – panaszkodott.

Claire Williams és Marc Harris (Fotó: XPB)

„Micsoda gyalázat! Egyáltalán semmi tiszteletet nem mutatnak Sir Frank Williams, Claire, valamint a csapat irányába. Nem mindennapi lehetőség volt ez elmondani annak a történetét, mennyire kemény ez a sportág ma, hogy mennyire nehéz a túlélés benne, és mekkora áldozatokat kell vállalni érte.”

A Drive To Survive esetében nem ez az első alkalom, amikor egy adott szezon lényeges eseményei maradnak ki a sorozatból. Az első évben a Mercedes és a Ferrari nem engedte, hogy a stáb minden lépésüket kövesse az idény során, ezért a két gárda bajnoki küzdelméről gyakorlatilag szó sem igen esett az epizódokban.

Harris kiemelte, bár a Williams sem adott teljesen szabad kezet a készítőknek, ez az esetükben most nem lehet kifogás. „Könnyű azt mondani, hogy nem adtunk hozzáférést. Nem, nem garantáltunk hozzáférést a filmes stábnak (csak a Williams sajátjának) a legprivátabb pillanatokhoz, amikor Claire elmondja a csapatnak, hogy a családjának el kell adnia a csapatot, és el kell hagynia a sportágat, amivel együtt lélegeztek. De egy halom felvételt tettünk elérhetővé a csapat részéről, és az egész stábnak megvolt az engedélye a forgatásra minden más pillanatban. Mekkora kár, hogy ezt nem használták…” – zárta gondolatát Williams férje.

A sorozatot egyébként a csapat versenyzője, George Russell is csalódva nézhette végig. A Mercedes majdnem futamot nyerő bahreini beugrója a közösségi oldalán a fenti poszttal jelezte, kissé meglepte, hogy még csak nem is említették a tíz részben…

 

Borítókép: Claire Williams és Marc Harris (Fotó: XPB)

További tartalmak