Musorujsag
Élő Eredmények

Brown jóslata: Verstappen és Russell a Mercedesnél 2022-ben

Brown jóslata: Verstappen és Russell a Mercedesnél 2022-ben

Autosport, Daily Mail
Merész jóslattal állt elő a McLaren főnöke. Szerinte a Mercedes 2022-re mindkét versenyzőjét lecseréli az új generáció két nagy reménységére.

A 2021-es Forma–1-es versenyzőpiac még nem igazán indult be, de találgatásokból már most sincs hiány. Az események középpontjában jó eséllyel a Mercedes áll majd, hiszen a bajnokcsapatnak mind Lewis Hamiltonnal, mind Valtteri Bottasszal csak erre az idényre szól a szerződése.

A csillagosok által évek óta támogatott George Russell potenciális előléptetése már jó ideje beszédtémát szolgáltat, a rivális McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown szerint viszont nem az a kérdés, hogy Hamilton vagy Bottas helyére érkezik-e – ő a Mercedes helyében a teljes sorcsere mellett döntene. Az amerikai úgy tippeli, hogy a Mercedes a folytatásban George Russellnek és Max Verstappennek szavaz bizalmat…

„Ismerjük George viszonyát a Mercedesszel, és úgy tudom, hogy lejár a szerződése az év végén. Lewisnak egy évre szól a szerződése, és még ott van Max is, aki az év végén szerintem szabaddá válik. Hogy meg is valósul-e, azt nem tudom, de számomra így fest a helyzet. Ez egy észszerű lépés lenne Toto Wolff részéről. De nem rendelkezem belsős információkkal arról, hogy mi fog történni” – fejtegette az amerikai Bahreinben.

Brown egy korábbi nyilatkozatában azt is kifejtette, Hamilton szerinte a nyolcadik bajnoki címének idei megszerzése után a visszavonulás mellett fog dönteni – ez nyithatja meg az utat a fiatal szuperpáros előtt a Mercedesnél. „Max tapasztalt és fiatal, George fiatal – én a Mercedes helyében ezt választanám. Egészen gyilkos felállás lenne a következő öt évben” – mondta a Daily Mailnek.

Hogy Brown miért dobálózik most efféle találgatásokkal, az nem világos, az ötlete viszont jelen állás szerint nem feltétlenül tűnik reálisnak. Verstappen szerződése 2023 végéig szól a Red Bull-lal, és bár abban van egy, a csapat versenyképességéhez kötődő kilépési záradék, amennyiben az autójuk idén olyan jónak bizonyul, mint amilyennek az első benyomások alapján tűnik, Verstappen talán nem is dönthet szabadon a jövőjéről, és kétséges, hogy ebben az esetben akarna egyáltalán váltani.

Zak Brown (Fotó: XPB)

Russell mindazonáltal valós fenyegetést jelenthet mind Hamiltonra, mind Bottasra. A Williams versenyzője úgy véli, már bizonyított eleget ahhoz, hogy a Mercedes számoljon vele, és arra számít, hogy az augusztusi nyári szünet táján el is dől, lehet-e esélye a brackley-ieknél.

Brown „jóslata” a Bahreini Nagydíj pénteki hivatalos sajtótájékoztatóján is előjött. A két érintett csapat főnöke mellé beültetett mclarenes ott hangsúlyozta, ez csupán egy vélemény volt a részéről. Kollégáit nem hatotta meg az általa vázolt forgatókönyv. „Ez csak puszta spekuláció. Korai még a 2022-es felállásról beszélni” – mondta a Red Bull főnöke, Christian Horner, tréfásan hozzátéve, hogy ennyi erővel ők Daniel Ricciardóval és Lando Norrisszal, vagyis a McLaren jelenlegi párosával is folytathatják.

A Mercedest irányító Toto Wolff eközben jelezte, inkább kimaradna ebből az egész találgatásból. „Annyit mondhatok, hogy a versenyzőinkről szóló döntéssel ezúttal nem várunk januárig. 2022-t illetően több labdát is a magasban tartanánk, de hosszú távú elköteleződésekben is gondolkodnánk” – nyilatkozta az osztrák.

Borítókép: Max Verstappen és George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak