Musorujsag
Élő Eredmények

Egyszerre lett a Mercedes és az Aston Martin tartalékosa Hülkenberg

Egyszerre lett a Mercedes és az Aston Martin tartalékosa Hülkenberg

Servus TV, Motorsport-Total
Kettős szerepben tér vissza a Forma–1 vonzáskörzetébe Nico Hülkenberg: a Mercedes és az Aston Martin hivatalos tartalékosa lesz 2021-ben.

Előbb Otmar Szafnauer, majd Toto Wolff is félreérthetetlen utalást tett a téli szünetben arra, hogy a tavaly a Racing Pointtal beugróként három nagydíjon szereplő Nico Hülkenberg 2021-ben hivatalos tartalékversenyzői szerepet kaphat. Ezek után nyílt titok volt, hogy egyszerre töltené be ezt a pozíciót az Aston Martinnál és a Mercedesnél – pénteken mindez hivatalossá is vált.

A hírt maga Hülkenberg erősítette meg, aki idén az osztrák Servus TV szakértőjeként is dolgozik. „Idén tartalékversenyző leszek az Aston Martinnál, és a Mercedesnél is a kiválasztott versenyeken” – jelentette be a Red Bull csatornájának műsorában.

Hülkenberg mindenekelőtt az Aston Martin tartalékja lesz, ám mivel a Mercedesnél ezen szerepkört betöltő Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries nem tud mind a 23 hétvégén a csillagosok rendelkezésére állni a Forma–E-s kötelezettségei miatt,  a címvédő gárda a kieső hétvégéken Hülkenberggel biztosítja be magát. Ez mindenekelőtt a barcelonai, a monacói és az azeri versenyeket érinti, továbbá azon eseményeket, amelyeknél a járvány miatti utazási korlátozások problémákat okozhatnak.

A Mercedes ezzel párhuzamosan pénteken bejelentette, a tavaly még szintén tartalékversenyzőként foglalkoztatott Esteban Gutiérrezt a folytatásban új szerepkörben, a márka nagyköveteként foglalkoztatják tovább, vagyis elsősorban a marketingrészlegükön fog dolgozni. E váltás hátterében az is állhat, hogy a mexikói túl régen vezetett F1-es autót ahhoz, hogy csak úgy beugróként alkalmazhassák.

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

További tartalmak