Musorujsag
Élő Eredmények

Norrisnak egy pillanatra bevillant a tavalyi dobogó

Norrisnak egy pillanatra bevillant a tavalyi dobogó

F1
Kihozta a maximumot a szezonnyitóból Lando Norris, akinek Valtteri Bottas elrontott kerékcseréjekor a tavalyi szezonnyitó, és az ott szerzett harmadik helyezés is eszébe jutott. A dobogó most ugyan nem jött össze, de a McLaren versenyzője így sem volt elégedetlen.

Mondhatni Norris nyerte az üldözők saját versenyét Bahreinben, miután több előzést bemutatva egészen a negyedik helyig jött előre, majd sikerült akkora előnyt kiépítenie a gyorsan közelítő Sergio Pérezzel, ami elég volt a pozíció megtartásához.

Tudva, hogy a McLarenben jelenleg ennyi van, Norris kiemelte, nem lehet elégedetlen a negyedik hellyel, de amikor Bottas értékes másodperceket veszített, azért eszébe jutott a dobogós esély…

„Volt egy pont, amikor Bottas… történt vele valami a kiállásnál?” – kérdezte a fiatal brit, majd miután közölték vele, hogy a Mercedes elrontotta riválisa kerékcseréjét hozzátette: „Igen… akkor bíztam benne, hogy kiesett a versenyből. Senkinek sem kívánok ilyet, de hirtelen beugrottak az emlékek a tavalyi szezonnyitóról, de nagyon boldog vagyok a negyedik helyezéssel is.”

„Jó volt az autó, jó volt a tempónk, ki tudtam építeni egy kis előnyt és előzni is tudtam: lehagytam Danielt (Ricciardo), Pierre-t (Gasly) és Charles-t (Leclerc). Az eleje nehéz volt, harcolni kellett a pozíciókért és azért, hogy jó állapotban tartsam a gumikat” – folytatta.

Charles Leclerc és Lando Norris csatája (Fotó: XPB)

„A Mercedes és a Red Bull előttünk van, lehagytak minket, de tisztán lehagytam egy Ferrarit a pályán. A tempónk jó volt, egy kicsit könnyebb volt a dolgom, miután kiépítettem egy kisebb előnyt, és magamra figyeltem. Persze sok munka vár még ránk, és tovább kell fejlődnünk, de jó kezdés volt ez a negyedik hellyel” – emelte ki zárásként.

A csapattárs, Daniel Ricciardo hetedik lett, összejött tehát a pontszerzés első mclarenes versenyén, amivel annyira azért nem volt megelégedve. „Ha a hétvége egészét nézzük, akkor elégedett vagyok, de ha csak magát a versenyt, akkor az egy kicsit küszködős volt” – összegzett az ausztrál.

 „Nem igazán tudtam kihozni a tempót az autóból, és amikor sikerült, akkor is csak egy-két kör erejéig, majd gyorsan visszaestem, és újra küszködtem a gumikkal és az egyensúllyal. Úgy érzem jó volt a futamteljesítmény, jó a csomagunk, de még új nekem, szóval van bőven házi feladatom, hogy jobb legyek. De van sok jegyzetem a futamról, adok és kapok is visszajelzéseket, Imolában pedig jobb formában lehetünk majd” – tekintett előre.

„Ismerős az a helyzet” – utalt a két évvel ezelőtti csapatváltására. „Akkor Bahrein a második futam volt, és emlékszem, éreztem, hogy sokat kell még tanulnom az új autóról. Úgy érezem, ez a folyamat most gyorsabb, szóval most dolgoztunk kell, és remélem, hogy Imolában jobb versenyünk lesz” – zárta gondolatát a rutinos versenyző.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

 

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak