Musorujsag
Élő Eredmények

Binotto: Jó, hogy már mindkét versenyzőre számíthatunk

Binotto: Jó, hogy már mindkét versenyzőre számíthatunk

Sky
A Bahreini Nagydíj értékelése során Mattia Binotto kicsit odaszúrt a csapattól tavaly távozó Sebastian Vettelnek is, kiemelte ugyanis, jó, hogy a csapat most már mindkét versenyzőjére támaszkodhat a pontszerzés szempontjából…

A Vettel számára meglehetősen gyengén sikerült 2020-as szezon tizenhét versenyhétvégéjén csak öt olyan volt, melyen a Ferrari mindkét pilótája pontot szerzett, a statisztika pedig nem a remek formában lévő Charles Leclerc eredményei miatt volt ennyire kiábrándító (a monacóinak az év végén 98 pontja volt, míg a márkatársnak csak 33).

A távozó német bajnok helyét Carlos Sainz vette át, akinek ugyan csak másfél tesztnap állt a rendelkezésére az új autóval való ismerkedésre, a pontszerzők között kezdte az évet: nyolcadik lett a Bahreini Nagydíjon.

Leclerc eközben hatodikként ért célba, a Ferrari tehát kettős pontszerzéssel vágott neki az évnek. Binotto ezt követően szúrt oda Vettelnek a futam értékelése során. „Nagyon elégedett vagyok a versenyzőkkel. Örülök, hogy végre mindkettejükre számíthatok” – nyilatkozta a csapatvezető a Sky Sports olasz csatornájának.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

„Carlos remek munkát végzett a tempó szempontjából. És a motiváció nagyon fontos. Nemcsak a versenyzők, hanem a csapat fejlődése iránti vágy esetében is. Ez csak az első futam volt, rá fognak jönni, hol tudnak még fejlődni. Nem fogjuk sokat fejleszteni az autót, mert már 2022-re koncentrálunk. Hozunk néhány fejlesztést, fontos lesz tehát, hogy ezek működjenek és a jó irányba vigyék az autó fejlődését” – magyarázta.

„Carlost választottuk, mert tudtuk, hogy erős a futamokon, és ezt most is megmutatta” – jegyezte meg a spanyol pilóta versenye kapcsán. „Egyre magabiztosabb az autóban, nagyon jól passzol a csapathoz és jól együtt tud dolgozni Leclerc-rel. Charles az időmérő után megköszönte, hogy Carlos a lehető legjobb kör megtételére késztette. Szóval, elégedett vagyok mindkét pilótával.”

Nagyon fontos tudni, hogy mindkettőjükre számíthatunk, a legfontosabb pedig, hogy motiváltak legyünk a növekedésre. Carlos számára nem Charles az ellenfél, és Charles számára nem Carlos az ellenfél, hanem az előttünk álló autók. Azon a napon, amikor leelőztük az összes többi autót, a versenyzőinek is engedjük majd, hogy egymással küzdjenek” – fejezte be Binotto, kinek csapata az első forduló után negyedik a gyártók bajnokságában.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Mattia Binotto (Fotó: Ferrari)

További tartalmak