Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg: Készen kell állnom, ez a legtöbb, amit most tehetek

Hülkenberg: Készen kell állnom, ez a legtöbb, amit most tehetek

Speedweek
Az Aston Martin és a Mercedes tartalékosa, Nico Hülkenberg tudja, a legtöbb, amit most tehet az, hogy próbál éles maradni, és lecsapni, ha lehetőséghez jut. Ami a más szériában való versenyzést illeti, noha főnökei nem tartanák vissza, az továbbra sem érdekli.

Miután 2021-re sem kapott állandó versenyzői ülést, Hülkenberg kijelentette, továbbra is a tűz közelében szeretne maradni, erre pedig a legjobb lehetősége a tartalékpilótai szerepkör volt. A Bahreini Nagydíj hétvégéjén kiderült, ezen minőségében továbbra is az F1 világában marad, hiszen a Mercedes és az Aston Martin is számít rá.

Idén tehát hasonló feladatai lesznek, mint 2020-ban voltak (amikor háromszor is beugorhatott a Racing Pointnál), a következő évre pedig továbbra is változatlanok a céljai, 2022-ben szeretne visszatérni a rajtrácsra.

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point) Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

„Teljesen egyértelmű volt számomra, hogy a Forma–1 közelében akarok maradni, hogy legyen esélyem egy versenyzői ülésre 2022-ben” – emelte ki újra a Speedweeknek adott nyilatkozatában, miután kiderült, 2021-ben „kettős szerepben” bizonyíthat majd. „Mindkét csapatnál tanulhatok valami újat, bővíthetem a látókörömet” – tette hozzá.

Azt hiszem, a legjobb, amit most tehetek, hogy éles maradok, és készenlétben állok, amikor kinyílik előttem egy ajtó” – folytatta, majd leszögezte, más kategóriákkal továbbra sem foglalkozik. „A szerződés szerint ez lehetséges volna, de nem szerepel a tervek között.”

Noha nem fogja végigversenyezni az évet, kiemelte, nem lazíthat, hiszen bármikor szükség lehet rá, akkor pedig a legjobb formáját kell hoznia. „Természetesen mindig meg kell győződnöm róla, hogy megfelelő fizikai állapotban vagyok. Lehet, hogy néha nehezebb motivációt találnom, mint korábban, de a súlyom továbbra is a zöld zónában van” – fogalmazott.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Az M4 Sport Forma–1-es műsorainak sora nem ért véget a hétvégével, 19:15-kor ugyanis Boxutca magazin, melyben szakértőink kivesézik a Bahrein Nagydíj eseményeit.

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak