Musorujsag
Élő Eredmények

Brawn: Évek óta Cunoda a legjobb újonc

Brawn: Évek óta Cunoda a legjobb újonc

F1
A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn komoly dicsérettel illette az Alpha Tauri japán versenyzőjét, Cunoda Jukit a meggyőző bahreini debütálás után. A szakember szerint ő az elmúlt évek legjobb Forma–1-es újonca.

Mivel a fiatal japán a nevelőszériákban is meggyőző volt, komoly várakozások előzték meg F1-es debütálását, mely során nem okozott csalódást a közönségnek és a szakértőknek sem. Noha az időmérőn csak a 13. rajthelyet szerezte meg, másnap beverekedte magát a pontzónába, több bátor előzést bemutatva.

Fölzárkózása során csatázott például a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval, és egy utolsó körös manővert is bemutatott Lance Stroll ellen (ezzel kapcsolatban elmondta, ha nem próbálta volna meg, nem tudott volna nyugodtan aludni).

Cunoda Juki és Sebastian Vettel csatája (Fotó: XPB)

A Red Bull védencének debütálás az F1 sportigazgatóját, Ross Brawnt is meggyőzte, aki futamértékelésében meglehetősen elismerően írt róla. „Cunoda lenyűgözött” – jelentette ki a tapasztalt szakember. „A hétvégén találkoztam vele először, igazán meggyőző karakter. Vicces srác, a rádiós üzenetei pedig ízesek lehetek majd” – tette hozzá.

„A futamon már mutatta, hogy nagyon jók a képességei, ami biztató, tekintve, hogy ez volt az első versenye. Évek óta ő a legjobb újonc a Forma–1-ben, aki minden sorozatban lenyűgöző volt, ahol eddig versenyzett. Remek lépés volt a Red Bulltól az ő előléptetése” – folytatta.

A szakember reméli, Japánban fokozódik a Forma–1 iránti érdeklődés a sokak által ígéretesnek tartott Cunoda jelenléte miatt. „Mind emlékszünk még azokra a dicső napokra, amikor tömve voltak a lelátok Szuzukában, és arra is, mennyire szenvedélyesek a japán szurkolók. Azt hiszem, ez meg fog ismétlődni, ami hihetetlenül izgalmasnak tűnik” – jegyezte meg.

Cunoda Juki (Fotó: Alpha Tauri) Cunoda Juki (Fotó: Alpha Tauri)
Borítókép: Cunoda Juki (Kép: XPB)

További tartalmak