Musorujsag
Élő Eredmények

Alfa Romeo: Visszatértünk a középmezőnybe!

Alfa Romeo: Visszatértünk a középmezőnybe!

Motorsport
Bár a szezonnyitón nem jött össze a pontszerzés, az Alfa Romeo elégedetten távozott, hiszen a tavalyi gyenge évad után az alakulat sikeresen visszatért a középmezőnybe – jelentette ki a csapatvezető, Frédéric Vasseur.

Az Alfa Romeo tavaly mindössze nyolc pontot gyűjtött és a gyártók bajnokságában is csak a nyolcadik helyet tudta megszerezni. Sokatmondó az is, hogy a legjobb eredmény, amit a tizenhét futamos szezon során elértek a kilencedik pozíció volt – Kimi Räikkönen kétszer, Antonio Giovinazzi egyszer ért célba ebben a pozícióban.

Az idény előtti teszteken azonban már voltak arra utaló jelek, hogy a csapat előrelépett tavaly óta (részben a 2020-asnál erőteljesebb Ferrari-motoroknak köszönhetően), amit a szezonnyitó is megerősített, noha azon pont nélkül maradtak.

Räikkönen tizenegyedik, Giovinazzi pedig tizenkettedik lett a versenyen. Főnökük azonban elégedett volt, úgy érzi, visszatértek a középmezőnybe, melytől tavaly le voltak maradva, az pedig már csak idő kérdése, hogy a jobb eredmények is jöjjenek. „Ez a futam határozottan jelezte, sikerült előrelépnünk az előző 12 hónapban” – nyilatkozta a csapatvezető, Frédéric Vasseur.

Frédéric Vasseur (Fotó: XPB)

„Pont nélkül távoztunk, de visszaszereztük a helyünket a középmezőny közepén. Biztosra veszem, hogy hamarosan az eredmények is jönni fognak. Mutattuk, hogy harcolhatunk az első tíz között, vagy annak környékén. Most tudunk optimistán tekinteni a folytatásra” – emelte ki.

„Eseménydús verseny volt annak ellenére, hogy kevesen – csak ketten – estek ki. Szóval nagyon keményen meg kellett dolgozni a pontokért. Nagyon sok pozitívumot vittünk magunkkal. Két hét múlva indulhatunk a következő futamra, Imolába, ahol készen fogunk áll arra, hogy harcba szálljunk a pontszerzésért” – vetítette előre.

Az Alfa Romeo fejlődését Giovinazzi is biztatónak találta, saját pozíciója kapcsán pedig kijelentette, ezúttal ez volt a legtöbb, amit a futamból ki tudott hozni. „Ez volt a maximum, amit elérhettünk. Az Alpha Tauri még mindig túl gyors nekünk, de örülnünk kell, hiszen tavalyhoz képest fejlődtünk. Sokkal közelebb vagyunk az Alpine-hoz és az Aston Martinhoz is. Szóval igen, most még szórakoztatóbb lehet a dolog. Volt egy hiba a boxban, de nélküle maximum Kimi elé kerülhettem volna, nem a legjobb tíz közé” – fogalmazott.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

 

További tartalmak