Musorujsag
Élő Eredmények

Bahrein megtartaná a szezon előtti tesztet

Bahrein megtartaná a szezon előtti tesztet

RaceFans
A bahreini pálya üzemeltetői 2022-ben is örömmel szolgálnának helyszínéül a szezon előtti tesztsorozatnak, vagy egy szezon előtti tesztsorozatnak – jelentette ki a létesítmény vezérigazgatója.

Az eredeti tervek szerint 2021-ben is Barcelona adott volna otthont a szezon előtti tesztsorozatnak (ami ezúttal csupán háromnapos volt), az Ausztrál Nagydíj halasztása azonban átírta a terveket, a szezonnyitót ugyanis Bahrein örökölte, ahová végül a gyakorlást is „átköltöztették”, így ugyanis elég volt egyszer utaztatni a fölszereléseket.

A sivatagi helyszínnel kapcsolatban korábban is többször fölmerült már, vendégül láthatja a mezőnyt a tesztidőszakra, vagy annak egy részére, az utazási költségek miatt azonban rendre Barcelona mellett voksolt az alakultak nagyja.

Fotó: XPB

Ami a folytatást illeti, a pálya vezérigazgatója, Salman bin Isa Al Khalifa már jelezte, ők 2022-ben is örömmel vendégül látják a mezőnyt az előszezonban. „Emlékszem, 2014-ben is rendeztük egy tesztet. A mostani valamivel rövidebb volt, csak három nap, de remélhetőleg a következő szezonban tarthatunk egy megszokottabbat az új autókkal és motorokkal” – fogalmazott.

„Volt értelme annak, hogy idén hozzánk költöztették a teszteket figyelembe véve azt, hogyan alakult a menetrend, hogy Ausztrália versenyét későbbre halasztották, nálunk rendezték a szezonnyitót és előtte a gyakorlást is” – folytatta.

Elhintette, a tesztek mellett a szezonnyitót is szívesen megtartanák, erről azonban még nem tárgyaltak a Forma–1 vezetőivel. „Nem tettek említést erről, de mi szeretnénk látni, hogy a mi pályánkon van a szezonnyitó. Volt értelme annak, hogy itt volt a teszt és a futam is. Nem tudom, mit lép Ausztrália, vagy más események, de úgy hallottam, próbálnak későbbre kerülni” – mondta.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Perez és Valtteri Bottas a Bahreini Nagydíjon - Charniaux / XPB Images

További tartalmak