Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Már 2021-et írunk, és a Ferrari továbbra sem nyer…

Alonso: Már 2021-et írunk, és a Ferrari továbbra sem nyer…

As
Fernando Alonso a Ferrari helyzetét látva kicsit sem bánta meg, hogy 2014-ben elbúcsúzott Maranellótól. Honfitársának, Carlos Sainznak viszont szorít a sikeréért.

2014 után újra egy spanyol versenyző erősíti a Ferrarit. Carlos Sainz idén a 2010-től öt szezont Maranellóban töltő honfitársa, Fernando Alonso nyomdokaiba lépett. Sokat mondó, hogy a célja bő egy évtized után is ugyanaz: 2007 után először bajnoki címhez juttatni a Scuderiát…

Alonso bízik benne, hogy barátja sikeres lesz a vörösöknél. „Ferrari-versenyzőnek lenni kiváltság. Ez most Carlos ideje, és remélem, hogy minden napját élvezni fogja, valamint jó eredményeket ér el” – nyilatkozta Bahreinben az As című spanyol lapnak.

Ha csak a puszta eredményeket nézzük, a Ferrari nemigen jutott előrébb az Alonso-korszak óta, a végső célját azóta sem érte el. A kétszeres bajnok már csak emiatt sem bánta meg, hogy hét éve távozott Maranellóból.

 

„2021-et írunk, és a Ferrari továbbra sem nyer…” – hívta föl a figyelmet.

Fotó: XPB

„Sosem bánom meg a döntéseimet. Ha lenne kristálygömböd, időnként más döntéseket hoznál, de minden pillanatban úgy éreztem, amit teszek, az a helyes. Az Alpine-nal is így van. Két év kihagyás után ez a legnagyobb kihívás előttem. A döntéseket felelősségteljesen hozod meg, de a Ferrarinál az időzítés tökéletes volt. Az öt évünkben nagy sikereket értünk el, két szezonban is az utolsó versenyig harcban álltunk a bajnokságért, és 2014 volt a megfelelő pillanat a váláshoz. Egy idő után a kapcsolatunk elfáradt.”

Miközben Sainz a Ferrarit, Alonso ma már az Alpine-t próbálja sikerre vezetni. Bízik benne, hogy eredményesek lesznek. „Az Alpine minden nappal javulni akar – és a Renault-nál az elmúlt években ezt láttam. Az új vezetőséggel, Luca de Meóval az Alpine szeretne világbajnokká válni a jövőben, és mi ezért fogunk dolgozni.”

Borítókép: Fernando Alonso 2012-ben (Fotó: Photo4 / XPB Images)

További tartalmak