Musorujsag
Élő Eredmények

Már jövőre a bajnoki címért küzdene Ricciardo a McLarennel

Már jövőre a bajnoki címért küzdene Ricciardo a McLarennel

Formula1.com
Daniel Ricciardo nem vándormadárként képzeli el a következő éveit. Meggyőződése, a McLarennél megtalálhatja a keresett helyet, ahol bajnokká válhat.

Amikor 2014-ben bemutatkozott a Red Bullnál az előző négy szezon bajnokának, Sebastian Vettelnek a megszorongatásával és legyőzésével egyből az F1 elitjébe katapultált. Ezt követően látványos győzelmeket aratott, kivívta a szakma elismerését, ám a nagy áttörés, a bajnoki címért való küzdelem azóta sem jött el számára. Daniel Ricciardo 2018-ban érezte, a Red Bullnál nem juthat egyről a kettőre – már csak Max Verstappen miatt sem –, ezért váratlant húzott, és a Renault-hoz szerződött. Vállalta a középmezőnybe való visszalépést annak reményében, hogy hosszabb távon innen több lépés viheti majd előre.

Azóta már tudjuk, a Renault nem lett az új otthona, csak egy kétéves átmeneti megállóhely, ahonnan a McLarenhez vezetett az útja. Hogy itt jobbak lesznek-e a kilátásai, az egyelőre nem világos, ám az ausztrálnak jelenleg meggyőződése, hogy szép jövő várhat rá a brit istállónál, és emiatt hosszú távra tervez velük.

„Igazán tetszik a csapat beállítottsága, az, ahogyan fejlődtek. Kívülről figyelve igazán lenyűgöző volt látni ezt, és most belülről is láthatom, hogyan áll ez össze. Ha majd vérszagot fogok, úgy érzem, a megfelelő csapat vesz körül ahhoz, hogy minden lehetőségből kihozzuk a legtöbbet” – jelentette ki a Formula1.comnak adott interjúban a Bahreini Nagydíj előtt.

Danlien Ricciardo (Fotó: McLaren) Danlien Ricciardo (Fotó: McLaren)

Ricciardo ledobta a horgonyt a McLarennél, és reméli, akár már 2022-ben megkaphatja tőlük azt az esélyt, amit nagyjából 2014 óta vár. „Az utóbbi pár évben elég sokat mozgolódtam, de nem tervezem, hogy így folytatom. Elég stresszes, és valójában kemény munka a csapatváltás.

 

Úgy érzem, ennél a csapatnál nagyon jól lerakták az alapokat, és ha építkezhetek arra, amit már most látok, elérhetem a célomat itt, és harcolhatok a bajnoki címért. Remélhetőleg már akár a következő évben”

– jelentette ki optimistán.

Megkérdezték, mit látott meg a McLarenben, amit a Renault-ban nem látott.

 

„Az egész paddock fölkapta a fejét arra, amit 2019-ben elértek. Úgy éreztem, már túl vannak azon a pár sötét éven, amikor próbálták rendezni a soraikat és újjáépíteni a csapatukat.

Úgy éreztem, mindent összeraktak, lerakták az alapokat, megvan minden darabka, és mostantól már csak fejlődniük kell, valamint kivitelezni a következő években. 2020 elején írtam velük alá, de abban az évben is nagyot léptek előre. Egyszerűen ők ígérték a legtöbbet a többiekhez képest. Persze nem tudhatod, hogy mi lesz, de az tetszik, amit látok, az itteni emberek, és mindenki elégedettnek tűnik. Ez nem elbizakodottságot jelent, egyszerűen felkészültek arra, hogy helyt álljanak” – magyarázta.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren) Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)

Hogy lesz-e ebből bajnoki esély, és ha igen, mikor, az 2022 előtt nemigen fog kiderülni. Ricciardónak viszont addig is megvannak a maga kis célkitűzései. „Szeretném rajta látni pár trófeán a nevemet az MTC-ben” – utalt a McLaren főhadiszállására, a McLaren Technológiai Központra, ahol számos dobogós trófea van kiállítva. „Ez az egyik célom. A másik pedig, hogy az év végén visszatekintve elmondhassam, különbséget jelentettem e csapat számára. A csapat egészen elképesztőt épített fel, főleg az elmúlt huszonnégy hónapban. Szeretném úgy érezni, hogy én magam is hozzátettem valamit, és meglovagoltam a hullámot, amin most ők vannak. Szeretném azt mondani, hogy ez a csapat az én visszajelzéseimnek, versenyzésemnek és elhivatottságomnak köszönhetően tett meg egy újabb lépést.”

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak