Musorujsag
Élő Eredmények

Herbert szerint Bottas a tökéletes második számú a Mercedes számára

Herbert szerint Bottas a tökéletes második számú a Mercedes számára

Motorsport
A korábbi futamgyőztes, Johnny Herbert úgy véli, Valtteri Bottas tökéletes második számú versenyző a Mercedes számára, aki elég jól teljesít ahhoz, hogy a csapat hozza a konstruktőri címeket, Lewis Hamiltont viszont nem tudja megszorongatni annyira, hogy feszültség alakuljon ki.

Bottas az utóbbi években többször a kritikák középpontjába került már teljesítménye miatt, ami rendre elmarad a csapattársétól, Lewis Hamiltonétól. A téma a szezonnyitó után is szóba került, amikor a finn ismét gyengébben teljesített, mint a hétszeres világbajnok, aki harcban volt Max Verstappennel és végül a győzelmet is megszerezte, miközben Bottas a harmadik helyen haladt.

Egyes vélemények szerint elérkezett az idő, hogy a csillagosok lecseréljék a finnt a Williamsnél edződő George Russellre. Johnny Herbert szerint azonban Bottas tökéletes második számú versenyző a Mercedes számára, akivel nyugodt körülmények között jönnek a jó eredmények.

„Amit kap az szörnyű, mert az emberek minden oldalról bírálják, és azt mondják, nem teljesít jól” – jegyezte meg a korábbi versenyző a Bottast ért kritikák kapcsán. „De voltak jó futamai. Bizonyos esetekben legyőzte Lewist. A következetesség azonban még hiányzik. De még akkor is, ha messzebb van Lewistól, tud olyan teljesítményt nyújtani, amire a Mercedesnek szüksége van csapatként. Hozza a pontokat a konstruktőri bajnokságban, ebben pedig kiváló.”

Fotó: XPB

Okoz problémákat a csapaton belül? Nem. Toto olyan versenyzőt akar, mint ő. Abszolút. Ő az, akit Lewis szeretne csapattársnak? Igen. Az ember nem akar problémákat, harcot a csapaton belül. George jól teljesít, ezt láthattuk Bahreinben. De Valtteri nagyon sokat dolgozott, mióta megérkezett a Mercedeshez, és jobb is lett” – magyarázta.

„Lewist továbbra sem tudja legyőzni, de Lewisról beszélünk. Szerintem mellette senkinek sem lenne könnyű dolga, Maxnak (Verstappen) és Charles-nak (Leclerc) is nagyon nehezen menne. Minden versenyen le kellene győzni. De tudjuk, hogy Lewisnak mindig van néhány lap a kezében, mindig tud találni egy-két tizedet. Még egy rossz napján is második lesz. Valtteri jó munkát végez, jelenleg tökéletes a csapatnak. George jó munkát végzett Bahreinben. Most minden az ő döntésükön múlik, elküldik-e Valtterit. Vagy Lewis visszavonul-e” – tekintetet a jövőbe.

Bottas a szezon előtt jelezte, idén igyekszik önzőbb lenni, és többet beleadni a csapattárs elleni küzdelembe. Herbert szerint azonban Hamilton ezt nem fogja hagyni. „A tehetsége és a gyorsasága megvan ehhez, de nem elég következetes. Ott van mellette Lewis, egy olyan személy, aki mindig odavág, jelezve, hogy még nem jött el a te időd. Képzeljék el, milyen lenne ez Max mellett? Max sosem engedné, hogy megtörténjen, ahogyan Ayrton Senna és Michael Schumacher sem engedte” – zárta gondolatát a korábbi versenyző.

Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes) Valtteri Bottas (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak