Rosberg csapatfőnökként is legyőzte Hamiltont, a gratuláció elmaradt

Öt évvel az utolsó F1-es összecsapásuk után új terepen, új szerepkörben csapott össze egymással Nico Rosberg és Lewis Hamilton. Ismét előbbi nyert, és ha ellenfele tudná a számát…

Rosberg 1 Nico Rosberg két versenyzőjével, Molly Taylor és Johan Kristoffersson (Fotó: Nico Rosberg/Twitter)
Három Forma–1-es világbajnok, Nico Rosberg, Lewis Hamilton és Jenson Button is saját csapatával képviselteti magát a legújabb, elektromos SUV–autókkal futó tereprali-sorozatban, az Extreme E-ben. A múlt hétvégén Szaúd-Arábiában rendezték a figyelmet a klímaváltozásra és a környezettudatosság fontosságára felhívó bajnokság első versenyét, amely Nico Rosberg X Racing csapatának sikerét hozta. A 2016-os F1-es bajnok két versenyzője, Molly Taylor és Johan Kristoffersson többek között Lewis Hamilton X44 nevű csapatával vívott nagy csatát a győzelemért.

A kettejük rivalizálásának a bajnoki sikere után váratlan visszavonulásával véget vető Rosberg a német F1-Insidernek elárulta, a helyszínre nem elutazó Hamilton nem gratulált neki a sikeréhez. „Nem, de talán megtette volna, ha meglenne neki a számom…” – árult el sokat a kettejük viszonyáról.

Ugyanakkor hozzátette: „Mennyire klassz már, hogy most itt, csapatfőnökökként újra egymás ellen versenyzünk, ráadásul a csapatunk az első és második helyen áll a bajnokságban? Vicces, hogy ez a párharc most itt folytatódik.”

Fotó: Nico Rosberg/TwitterA német Sky televíziónak adott interjúban hozzátette: „Egész idő alatt egymással küzdöttünk. Volt, hogy az ő csapata volt az első, aztán az enyém. Igazán nagyszerű párharc volt, és a végén mi jöttünk ki győztesen belőle. Ennek örülök, ugyanakkor biztosra vehető, hogy az egész szezonban így fog folytatódni. A szép ebben az, hogy a mi párharcunk csak még nagyobb figyelmet fog hozni a szériának, valamint azoknak a témáknak, amiért versenyzünk, így annak, hogy közösen szeretnénk fordítani a klímahelyzeten.”

Rosberg úgy érzi, sikerüket annak is köszönhetik, hogy némi F1-es alaposságot tudtak vinni a terepralis csapatukba, mely az ő esetében az apja által létrehozott DTM-csapat alapjaira épül.