Musorujsag
Élő Eredmények

Spanyolországig komolyabb fejlődést érne el az Alpha Tauri

Spanyolországig komolyabb fejlődést érne el az Alpha Tauri

F1i
Az Alpha Tauri több új fejlesztést is bevet a soron következő versenyeken, melyekkel a május második hétvégéjén rendezendő Spanyol Nagydíjig komolyabb előrelépést szeretnének tenni – jelentette ki az alakulat technikai igazgatója, Jody Egginton.

A Red Bull testvércsapatának teljesítménye a teszteken és a szezonnyitón is biztató volt, igaz Bahreinben végül nem tudták komolyabb pontokra váltani ígéretes tempójukat, az ötödik helyről induló Pierre Gasly ugyanis már az első körben visszaesett a mezőny végére, miután megsérült az első vezetőszárnya.

Lehetőségük persze bőven lesz még a javításra, a tervek szerint ugyanis 22 futamot még teljesít a mezőny 2021-ben, tempójuk pedig valóban biztató volt. Ráadásul eszük ágában sincs leállítani a fejlesztéseket, tehát még tovább gyorsulhat a versenygép.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„A fejlesztéseink már folyamatban vannak” – jelentette ki a technikai igazgató, Jody Egginton. „Ezek főleg az aerodinamikával kapcsolatosak. A padlólemezzel kapcsolatos változások komolyabbak voltak, ahogyan a diffúzor is, és az autó hátuljának a viselkedése. Mindenki próbálja visszaszerezni, amit ezen a téren elveszített” – folytatta, majd kijelentette, az istállónak már van kialakult képe arról, hogy mely területekre kell összpontosítania, ha javulnia akar.

„Azt hiszem, jó képet kaptunk arról, milyen az autó, és most már feltehetjük magunknak a kérdést, hogy pontosan mit szeretnénk megcélozni idén. Szóval, a fejlesztések aerodinamikával lesznek kapcsolatosak és azokat a területeket érintik, melyeken a szabályváltozások éreztették a hatásukat. Ügyelünk arra, hogy a változtatások ne zavarjanak meg más területeket” – magyarázta.

„Van néhány új elemünk Imolára, és azt követően lesz néhány új fejlesztés Portugáliára is. És lesznek újítások a Spanyol Nagydíjra is. Szóval fokozatosan fejlesztünk. Nem szeretnék szalagcímeket generálni, de szerintem Spanyolországra szép előrelépést kellene tennünk” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak