Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: Bárhol harcban lehetünk a Ferrarival és a McLarennel

Gasly: Bárhol harcban lehetünk a Ferrarival és a McLarennel

Autosport
Miután az Alpha Tauri ígéretes tempót mutatott Bahreinben, a csapat francia versenyzője, Pierre Gasly úgy érzi, bármelyik pályán harcban lehetnek az üldözők legjobbjaival, vagyis a McLarennel és a Ferrarival.

A Red Bull testvércsapatának tempója a teszteken és a szezonnyitón is biztató volt: Gasly az ötödik helyről vághatott neki a futamnak, miután az időmérőn mindkét McLarennél gyorsabb kört futott, és az egyik Ferrarit is maga mögé utasította. A futamon aztán gyorsan visszaesett a mezőny végére, miután megsérült az első vezetőszárnya, a jó rajtpozíciót tehát nem tudta pontokra váltani.

A csapattárs, Cunoda Juki szintén jelezte, van potenciál az autóban. Igaz, a Q3-ba ő nem tudott bekerülni, a versenyen azonban beverekedte magát a pontzónába, és szerzett két egységet az alakulatnak.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

Ami a folytatást illeti, Gasly szerint az eddigi tapasztalatok alapján csapata egész évben, bármelyik versenypályán harcban lehet a középmezőny legjobbjaival. „Úgy gondolom, az egész hétvégén mutatott tempó alapján ott lehetünk a játékban a Ferrarival és a McLarennel, és ez a pozitívum. Szerintem egyértelműen harcolni fogunk velük, bármelyik versenypályán” – jelentette ki bizakodóan a fiatal francia.

Szintén bizakodásra adhat okot, hogy a csapat a Spanyol Nagydíjig több új fejlesztést is bevet majd. Ezért és a jó forma miatt Gasly már a soron következő imolai versenyt is magabiztosan várja, hiszen ott is lesznek új elemek a versenygépen.

„Egész hétvégén jó volt a tempónk, ami mindenképpen jó hír. Jók voltunk az időmérőn és pénteken a versenytempónk is rendben volt. Harcban lehettünk volna a Ferrarival és a McLarennel. Ez nem jött össze, de folytatnunk kell a kemény munkát, és a következő versenyre kell összpontosítanunk. Mindent meg kell tenni, hogy ott pontokat szerezzünk. De biztosra veszem, hogy ott már harcban leszünk velük” – fogalmazott.

Pierre Gasly (Fotó: Alpha Tauri) Pierre Gasly (Fotó: Alpha Tauri)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak