Üléspróbán járt a búcsútesztre készülő Grosjean „egy F1-es csapatnál”

Utolsó Forma–1-es menetére készül Romain Grosjean. Mint kiderült, nemrég megejtette az üléspróbáját a neki lehetőséget biztosító csapattal. Vajon melyikkel…?

Romain Grosjean (Fotó: IndaCar) Romain Grosjean (Fotó: IndaCar)
A múlt évi Bahreini Nagydíjon történt balesete és megégett kezének sérülése miatt Romain Grosjeannak végül le kellett mondania pályafutása utolsó két Forma–1-es nagydíjáról. Fájó szívvel tette, mivel ezzel az a bizonyos 28 tűzben töltött másodperc volt az utolsó momentuma a királykategória aktív versenyzőjeként.

A francia a bukása után azonnal jelezte, bárhogy is alakul, szeretne még visszaülni egy F1-es autóba, és ha ezt nem teheti versenyen, akkor megelégszik egy teszttel, bármelyik csapatnál. Addigi munkaadója, a Haas nem tud rendelkezésére bocsátani működőképes autót, ám a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff már a múlt év végén jelezte, amennyiben ez az egyetlen megoldás, ők szívesen szerveznek Grosjeannak egy privát tesztet valamely régebbi autójukkal.

A versenyző pár hete meg is erősítette, hogy azóta már egyeztettek Wolff-fal. „Volt egy telefonhívásom, és éppen véglegesítjük a terveket” – mesélte.

Fotó: Romain Grosjean/InstagramMint kiderült, azóta még előrébb jutottak. Erről a Drive To Survive F1-es dokumentumfilm-sorozat producere, James-Gay Rees beszélt az In The Fast Lane című podcastban, elárulva, hogy nemrég filmeztek egy csapatnál, amelynél Grosjean üléspróbán járt.

 
„Grosjeannal forgattunk ma, az üléspróbájáról. Lesz egy utolsó menete egy csapattal”

– kotyogta ki, a csapatot nem megnevezve.

Az előzmények ismeretében nem nehéz kikövetkeztetni, hogy vélhetően a világbajnok Mercedesről lehet szó.

Grosjean utolsó F1-es útja tehát a jelek szerint az F1-es Netflix-sorozat következő évadának egyik témája lesz, noha Wolff korábban hangsúlyozta, nem pusztán azért akarnak segíteni a franciának, hogy ezzel a figyelem középpontjába kerüljenek. „Ez nem egy PR-látványosság lesz, nem ugrunk föl a balesetvonatra” – mondta a csapatfőnök, aki szerint Grosjean megérdemel annyit, hogy egy utolsó teszttel lezárhassa a bahreini fejezetet.