Musorujsag
Élő Eredmények

A Volkswagen egyelőre csak figyel

A Volkswagen egyelőre csak figyel

Auto Motor und Sport
A Porsche sportigazgatója, Fritz Enzinger jelezte, a Forma–1-es szerepléssel ismét szóba hozott Volkswagen Csoport egyelőre csak a partvonalról figyeli a 2025-ös szabályokkal kapcsolatos tárgyalásokat.

A német konszernt az elmúlt években, évtizedekben számtalanszor szóba hozták már a Forma–1-es szerepléssel, végül azonban egyszer sem szálltak be a királykategóriába saját csapattal, vagy motorszállítóként. Ennek ellenére a 2025-ös a motorok frontját is érintő komolyabb szabályváltoztatás kapcsán ismét szóba került, érdeklődnek az F1 iránt.

Egyelőre azonban tényleg „csak” érdeklődnek: figyelik, miként alakulnak az új előírások, várhatóan milyenek lesznek a kiadások, mekkora bevételhez juthatnak a csapatok, milyen irányba indul el a kategória az erőforrások, a környezetbarát megoldások terén.

Fotó: XPB

Bele azonban még nem kívánnak szólni a szabályalkotás folyamatába – árulta el a konszernhez tartozó Porsche sportigazgatója, Fritz Enzinger. „A csoporton belül stratégiai szempontból az olyan sorozatokra összpontosítunk, mint a WEC, vagy a Forma–E, valamint a GT3-ra az ügyfélautós téren. De alapvetően követjük és értékeljük az összes globálisan releváns sorozatot” – kezdte.

„Az új motorszabályok 2025-ben lesznek esedékesek valószínűleg az e-üzemanyagok bevezetésével párhuzamosan, ami a CO2 semleges versenyzés előfeltétele” – jegyezte meg az F1 kapcsán. „A motorok költségkorlátját is fontolgatják. A költséghatárt az F1 régóta tárgyalja már, csak a következetes megvalósítás eddig nem jött össze. A cégünk mindezt a pálya széléről figyeli, de jelenleg csak ennyit tesz” – magyarázta.

„Természetesen figyelemmel követjük az alapvető döntéseket. Viszont az érintett bizottságokban csak akkor lenne ésszerű részt venni, amikor ez a jelenlegi helyzet megváltozik, és a VW Csoport bármilyen formában fontolóra veszi a részvételt” – emelte ki, majd hozzátette, arról végképp nem született döntés, a konszern melyik márkával szállna be.

A Spanyol Nagydíj startja (Fotó: XPB)
Borítókép: Volkswagen - fotó: EPA/Julian Stratenschulte

További tartalmak