Musorujsag
Élő Eredmények

A Wéber osztag – egyetlen adat sincs biztonságban

A Wéber osztag – egyetlen adat sincs biztonságban

Boxutca
Videós-elemzős sorozatot indított Wéber Gábor, az M4 Sport vezető Forma-1-es kommentátora.

Elemzős videósorozatot indított Wéber Gábor, az M4 Sport vezető Forma-1-es kommentátora, melyben Michelisz Norbert és Nagy Dániel társaságában járják körbe az F1-es és egyéb autósport történéseket.

Az első adásban rögtön olyan mélyvízbe ugrottak, ahová mi nézők csak védőfelszereléssel követhetjük őket. A bahreini versenyhétvége talán két legfontosabb körének a telemetriai adatait elemzi ki a trió, olyan szakmai megközelítéssel, amit valószínűleg csak valódi Forma-1-es meetingeken láthatunk.

Kormányszög, kigyorsítás, fékezés mértéke, kanyarsebesség, végsebesség, váltások közti különbség. Az „osztag” három tagja minden egyes adatot darabokra szed, majd értő tolmácsolással össze is rak, és mire ezzel végeznek, a néző úgy érzi magát, mintha minden téren képbe került volna Max Verstappen és Lewis Hamilton időmérős körét illetően.

Ilyet még nem láttunk, ilyen mélyen még nem láthattunk bele az adatokba, és ilyen értő kommentálás mellett még nem tisztult ki talán senki előtt, mit is rejtenek a telemetriai adatok. Ez az első eset, de ami még jobb, lesz belőle több is.

Nézzük, mit rejtenek azok az elsőre ismeretlen görbék, és milyen következtetésekre juthatunk általuk a Mercedes vs. Red Bull csatát illetően.

További tartalmak