Musorujsag
Élő Eredmények

Brown tisztázta, véleményt mondott, nem jósolt

Brown tisztázta, véleményt mondott, nem jósolt

F1
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown tiszta vizet öntött a pohárba azon nyilatkozatával kapcsolatban, melyben arról beszélt, 2022-ben Max Verstappen és George Russell kettős alkotja majd a Mercedes pilótapárosát. A szakember jelezte, ő csak véleményt formált, nem jósolt.

Brown a szezonnyitó előtt beszélt arról, hogy a Williamsnél edződő Mercedes-junior, George Russell és a Red Bulltól 2021 végén adott esetben távozó Max Verstappen „gyilkos kettőst” alkothat majd a Mercedesnél a következő öt szezonban. Kijelentése komoly visszhangot vert, hiszen a Red Bull és a Mercedes csapatvezetői is reagáltak arra.

A McLaren-főnök nemrég a Forma–1 hivatalos honlapjának nyilatkozva igyekezett egyértelművé tenni, megjegyezésével ő nem jósolni próbált, hanem pusztán véleményének adott hangot azzal kapcsolatban, hogyan alakulhat a pilótapiac.

Max Verstappen és George Russell (Fotó: XPB)

„Nem feltétlenül gondoltam, hogy ez majd meg is történik” – jelentette ki a sokat emlegetett felállással és nyilatkozatával kapcsolatban. „Egyszerűen csak arra a kérdésre válaszoltam, hogy szerintem hogyan fog kinézni a pilótapiac a következő évben. Ez nem egy jóslat volt, hanem egy vélemény” – emelte ki.

Hozzátette ugyanakkor, érzése szerint az, hogy a csillagosok a két fiatal reménységgel állnak föl a rajtrácsra, továbbra is egy lehetőség. „George elérhető lesz, és nyilvánvaló, hogy jó a kapcsolata a Mercedesszel” – kezdte.

„Ami Maxot illeti, nem láttam a szerződését, de úgy tudom, lehet lehetősége arra, hogy máshol versenyezzen. A Mercedes és Toto (Wolff) pedig van olyan helyzetben, hogy egy lenyűgöző pilótapárost vonzzon a csapatához. Tehát, ha ez a két srác elérhető lesz, és attól függően, milyen döntés születik a Mercedes jelenti versenyzőivel kapcsolatban, ez meg is történhet” – zárta gondolatát a tapasztalt szakember.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Zak Brown (Fotó: XPB)

További tartalmak