Musorujsag
Élő Eredmények

Egyre kevésbé aggasztja Markót Verstappen záradéka

Egyre kevésbé aggasztja Markót Verstappen záradéka

RTL.de, Racing News 365
Kilépési záradék ide vagy oda, Helmut Marko a Red Bull idei formáját látva már kicsit sem fél attól, hogy lecsaphatják a kezükről Max Verstappent.

A Forma–1 már számos példát hozott arra, hogy egy hosszú távú szerződés sem garancia a hosszú távú együttműködésre. A Red Bullhoz magát 2023-ig elkötelező Max Verstappen esetében éppen ez, no meg szerződésébe foglalt kilépési záradék az oka annak, hogy folyamatosan találgatnak az esetleges csapatváltásáról és arról, hogy akár a Mercedesnél köthet ki.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója már többször megerősítette, létezik Verstappen csapat teljesítményéhez kötött menekülőútja, ám mint azt most a német RTL-nek nyilatkozva megerősítette, egyre kevésbé fél attól, hogy a holland kihasználhatja ezt idén.

 

„Csak egy versenyképes autót kell biztosítanunk számára, és nem kell aggódnom e kérdés miatt”

– jelentette ki mosolyogva az osztrák. Megkérdezték, hosszabb távon sem tart-e a versenyző elvesztésétől, amire nevetve azt felelte: „Mit jelent a hosszú táv? A Forma–1 gyorsan él. De 2022 kapcsán optimista vagyok.”

Verstappen nemrég egyébként maga is biztosította csapatát a hűségéről. „Ha így folytatódik, nincs miért aggódni. Ne feledjük, hogy már hosszú ideje a Red Bullnál versenyzem. Mindenkit ismerek itt, igazán kedvelek mindenkit” – fogalmazott.

Hozzátette, nem rajta múlik, bajnokok lesznek-e együtt. „Önmagamban nem kételkedem. Mindig a legjobbat hozom ki abból, amim van, és gyakran sikerül is. Ha ez elég a győzelemhez, az jó. Ha nem, akkor nem sokat tehetek.”

Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA) Max Verstappen (Fotó: MTI/EPA)

A Red Bull Bahreinben elég jónak tűnt a győzelemhez, ám végül mégsem ők, hanem Lewis Hamilton és a Mercedes nyerte az idénynyitót. Marko szerint viszont minden esélyük megvan arra, hogy a folytatásban még többször legyőzzék őket.

 

„Ami Bahreint illeti, elmondhatom, a gyorsabb autó ellenére veszítettünk. Ennek megvannak az okai, de a lényeg, hogy ha le akarjuk győzni a Mercedest, akkor száz százalékig tökéletesnek kell lennünk.

Mindezek ellenére arra számítunk, hogy ez egy bajnoki csata lesz Hamilton és Verstappen között” – jósolta a tanácsadó.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

A kérdésre, mi teszi erőssé a Red Bull idei autóját, kifejtette, mind az autók, mind az erőforrások terén jobb helyzetbe kerültek, mint eddig bármikor. „Úgy mondanám, a mostani a fordítottja a tavalyi helyzetnek. A múlt évben a mi autónk nagyon ideges volt, amit nehéz volt vezetni, kiszámíthatatlan volt, pályánként megjósolhatatlanul reagált. Kívülről nézve úgy tűnik, most a Mercedesnél ez a helyzet. Mi időközben rendeztük a karosszériánkat, és optimálisan álltunk föl vele a rajtrácsra.”

„Ami a motort illeti, a Honda fölzárkózott. Hogy mennyire vagyunk azonos szinten, azt nehéz lenne megítélni, ehhez több futam kell, hogy jobban összevethessük az adatokat. Az biztos, hogy nincs már meg az a fölényük, ami a hibridmotorok bevezetése óta megvolt, és ami megalapozta a Mercedes dominanciáját” – állapította meg elégedetten Marko.

Borítókép: Helmut Marko és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak